ΟΤΟΕΛ: Ελκυστική σε αυτά τα επίπεδα

Η μετοχή πληροί όλες τις «επενδυτικές» προδιαγραφές. Κι όμως, συχνά περνά απαρατήρητη

Αφορά σε μια από τις υπερπρωταθλήτριες αποδόσεων στο πρόσφατο ανοδικό σκέλος και σε μια από τις ανθεκτικότερες στην πτώση των τελευταίων 10 εβδομάδων.

Τονίζοντας ότι είδε ιστορικά υψηλά, όπως και οι ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, CENER, ΑΡΑΙΓ.

Και μιλώντας για ΑΡΑΙΓ, η μετοχή εξασφαλίζει ..ενδογενώς μια ισχυρή μετοχική βάση (οικογ. Βασιλάκη).

Η εταιρεία παρουσιάζει εξαιρετική χρηματοοικονομική εικόνα, με ενίσχυση των ήδη καλών χρηματοοικονομικών μεγεθών της, κάτι που φυσικά αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Ακολουθώντας μια συμπαγή ανοδική τάση, πρόσφατα βρέθηκε σε επίπεδο στηρίξεων, και τίμησε μάλιστα τα 12 ευρώ. Ο πρώτος στόχος φαίνεται στα 14,10, με τη ζώνη υποδοχής τα 17.

Κατά τα λοιπά, παρά το ότι βρίσκεται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με 620 εκατ. κεφ/ση, δεν έχει αποκτήσει ποτέ μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα, με τον μέσο όρο της να είναι κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ ημερησίως. Κάτι που την κατατάσσει στην τελευταία 3άδα, μαζί με ΕΥΔΑΠ και ΚΟΥΕΣ.

Κάτι το οποίο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα μπορούσε να ανησυχήσει ή/και να εγκλωβίσει κάποιον ιδιώτη ή μικρό θεσμικό, ενώ παράλληλα το spread Α-Π δεν έχει αυξηθεί ποτέ υπέρμετρα ώστε να καθιστά ακριβή την είσοδο-έξοδο.

Στο εξάμηνο, η Autohellas παρουσίασε αύξηση 35,7% στον Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε €476,8εκ. έναντι €351,4εκ. το 2022.

Τα Λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε €56,5εκ. έναντι €45εκ. το 2022, καταγράφοντας αύξηση 25,6%.

Τα Κέρδη προ φόρων (ΕBT) του Ομίλου ανήλθαν σε €40,1εκ. έναντι €37,1εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 8,2% και τα Κέρδη μετά Φόρων διαμορφώθηκαν σε €31,2εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 6,1% σε σχέση με την αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.