OΤΕ: «Πράσινο φως» για το σχέδιο απόσχισης κλάδων

Σε συνέχεια της από 18-06-2020 ανακοίνωσης για την έγκριση έναρξης διαδικασίας απόσχισης συγκεκριμένων κλάδων δραστηριότητάς της, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης διασπάσεων με απόσχιση των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service), Καταστημάτων (Shops) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Technical Field Operations) της εταιρείας και απορρόφησή τους από τις υφιστάμενες ανώνυμες εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ:«COSMOTE E-VALUE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CONTACT CENTER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και «COSMOTE ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (πρώην «OTEplus ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ») («Επωφελούμενες Εταιρείες») αντίστοιχα.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της COSMOTE – ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. («COSMOTE»), θυγατρικής της Εταιρείας κατά 100%, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του στις 08-10-2020 την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Διασπάσεων με απόσχιση των αντίστοιχων κλάδων της COSMOTE και απορρόφησή τους από τις ίδιες επωφελούμενες εταιρείες.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης των κλάδων της ΟΤΕ Α.Ε. και της COSMOTE τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων, σύμφωνα με το Νόμο, εγκρίσεων από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, της COSMOTE και καθεμιάς των Επωφελούμενων Εταιρειών καθώς και της λήψης των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού κάθε αποσχιζόμενου κλάδου της OTE A.E. και της COSMOTE και όπως αυτά θα διαμορφωθούν κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης των αποσχίσεων, θα μεταβιβαστούν στην αντίστοιχη Επωφελούμενη Εταιρεία η οποία θα εκδώσει νέες μετοχές για κάθε κλάδο που θα απορροφήσει. Σαν αποτέλεσμα, οι διασπώμενες εταιρείες ΟΤΕ Α.Ε. και COSMOTE θα αποκτήσουν νέες μετοχές στις Επωφελούμενες Εταιρείες έναντι των κλάδων που εισφέρουν.

Με τις εν λόγω αποσχίσεις κλάδων επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη διοικητική λειτουργία των κλάδων, η πιο σαφής χάραξη της εμπορικής πολιτικής, η πληρέστερη αξιοποίηση των κλάδων και η ενίσχυση της ευελιξίας και της εν γένει αποδοτικότητάς τους, η καλύτερη διαχείριση των πόρων, η ευελιξία σε μεταβαλλόμενη ζήτηση και η δυνατότητα επίτευξης επιχειρηματικών συμφωνιών σε συναφείς τομείς.