Οταν o Πρωθυπουργός τηλεφωνεί στους πολιτικούς αρχηγούς (12/8)

ΒΗΜΑτοδότης

Οταν Πρωθυπουργός τηλεφωνεί στους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Πολιτικούς Αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Με μια λιτή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι: «Σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ο εποικοδομητικός διάλογος για τα εθνικά θέματα» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

***
Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν σύγκλιση του Συμβουλίου Αρχηγών με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί την αποτροπή του Oruc Reis με τον ίδιο τρόπο που έγινε το 2018. Ζήτησε επίσης τη σύγκλιση έκτακτης συνόδου κορυφής προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

***
Ο Κουτσούμπας, τα μπάνια και Ερντογάν

«Δεν πιστεύω να μας φέρεις στην Αθήνα Δεκαπενταύγουστο;» Ρώτησε με εύλογη αγωνία τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για τις κινήσεις του Oruc Reis. Αμεση ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού: «Οχι, μη ανησυχείς, μείνε εκεί που είσαι και κάνε κανένα μπάνιο».

Ο κ. Κουτσούμπας, οποίος βρίσκεται σε θερινή περιοδεία στην Φθιώτιδα γέλασε: «Τι μπάνιο; Μια ο Ερντογάν, μια ο κορωνοϊός, μια οι πλημμύρες στην Εύβοια, έμεινε, νομίζεις, καιρός για μπάνιο;», του είπε και του ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας για να δει από κοντά τα προβλήματα των πλημμυροπαθών. Πρότεινε μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη να αρχίσει άμεσα στις καταγραφές των ζημιών και να χορηγήσει τις αποζημιώσεις γιατί οι άνθρωποι έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, όπως του είπε.

***
Φώφη: Έλλειψη στρατηγικής

Η Φώφη Γεννηματά ωστόσο λόγω της έντασης με το Oruc Reis να κινείται μαζί με τουρκικά πολεμικά πλοία επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επέστρεψε από τις διακοπές της. Βρισκόταν στην Σκύρο, έμεινε εκεί ελάχιστες ημέρες και με τη έναρξη της κρίσης επέστρεψε στην πρωτεύουσα όπου είχε σύσκεψη (με τηλεδιάσκεψη) με τους συνεργάτες της. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες ενέργειες της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση και για έλλειψη εθνικής στρατηγικής ακόμα και αυτή την ώρα.