Όταν ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας τηλεφώνησε στον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ

Όταν ο Τσιόδρας τηλεφώνησε στον Αρμπέρ

Tο είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ. Την ώρα μάλιστα που ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός κρατούσε (και επιδείκνυε στον τηλεοπτικό φακό) ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε το φάρμακο κατά του Covid- 19, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ο κ. Τσιόδρας θα επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό καθηγητή που παρασκεύασε το φάρμακο. Ήταν, συνεπώς, ζήτημα χρόνου να κάνει ο καθηγητής κ. Τσιόδρας το τηλεφώνημα στο Τελ Αβίβ.

  • Σήκωσε λοιπόν το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ για το φάρμακο EXO-C24, όπως πρόχειρα ονομάστηκε. Του ζήτησε πληροφορίες, τον τρόπο δράσης του, αναφέρθηκαν στα επιστημονικά συμπεράσματα και οι δύο συμφώνησαν να αρχίσουν από κοινού κλινική έρευνα σε νοσοκομεία και στο Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα.

Έτσι ακόμα ένα φάρμακο κατά του φονικού ιού, εισέρχεται στην υπηρεσία της νοσηλείας, σε κλινική μελέτη σε πρώτη φάση (όπως συμβαίνει με όλα τα παρόμοια φάρμακα) πριν το χορηγήσουν σε ασθενείς. Το ισραηλινό φάρμακο, όπως έμαθα, χορηγείται με εισπνοή. Έτσι επιτυγχάνεται μεγάλη συγκέντρωση του φαρμάκου στους πνεύμονες με μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση.