Οταν μιλούν οι χάρακες- Στα υψηλά πατώματα του Χ.Α και των Αγορών…(05 Ιουλίου 2021)

  • ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ… Σαν πολύ δε γύρισε; Έχει κάνει και ένα ωραίο weekly Doji…

Εικόνα

Η Intrakat (ΙΝΚΑΤ) εν αναμονή για την έγκριση απορρόφησης της Γαία Άνεμος (Γ.Σ. στις 19 Ιουλίου) και την επέκτασή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρουσιάζεται στο μηνιαίο διάγραμμα τιμών να ακολουθεί κατά γράμμα τη γραμμή διαμόρφωσης του δεξιού ώμου στον ανάποδο σχηματισμό Head and Shoulders, που είχαμε χαράξει από την περιοχή των 1,15 ευρώ. Η ολοκλήρωση τώρα του εν λόγω γιγάντιου  μακροπρόθεσμου σχηματισμού, που ξεκίνησε από το 2010,  με κλεισίματα μέσα στη ζώνη της διαμορφωθείσας “neckline” στα 2 με 2,15 ευρώ θα σημάνει και την απαρχή της ολοκληρωτικής αλλαγής ρότας και τάσης ωθώντας τη τιμή της μετοχής να γράψει τιμές  στο επίπεδο των 2,50 ευρώ, που είχε να δει από το Φλεβάρη του 2011.
….
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Τεχνικά η μετοχή δείχνει να έχει πάρει την άγουσα υπό τη βοήθεια του στροφέα “W” σχηματίζοντας αργά αλλά σταθερά σκαλοπάτια ανόδου προς την περιοχή που λάμβανε τιμές στις αρχές του περασμένου έτους ανάμεσα στα 2,34 με 2,10 ευρώ. Για να διαρραγεί το ανοδικό σενάριο θα πρέπει η τιμή της μετοχής να διασπάσει καθοδικά τον παραμετροποιημένο Bollinger Bands 44 εβδομάδων στα 1,47 ευρώ.

  • ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ:

ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ: Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο γδ ο οποίος υποχώρησε κάτω του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων, με τον «χρυσό σταυρό*» να διατηρείται (αυξάνοντας μεσοπρόθεσμα τις πιθανότητες για υψηλότερα επίπεδα)και με το σήμα αγοράς να παραμένει. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, η αντίσταση βρίσκεται στις 940 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η  στήριξη στις 799 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται  (119,6 εκατ. τεμάχια) χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα εβδομάδων (187,1 εκατ. τεμάχια).

FTSE25: Πραγματοποίησε εβδομαδιαία πτώση 2,45%, παραμένοντας κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση στο εβδομαδιαίο διάγραμμα να βρίσκεται στις 2.372 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 1.856 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε στα 89,94 εκατ. τεμάχια έναντι 144,3 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα εβδομάδων.

FTSEM: Διατηρεί την ανοδική του τάση ο δείκτης ελέω των μετοχών που περιλαμβάνει, παρά την εβδομαδιαία πτώση 2,10% που πραγματοποίησε, υποχωρώντας αυτή την εβδομάδα κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, η αντίσταση βρίσκεται στις 1.784 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.266 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

  • ΔΤΡ: Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την εβδομάδα και ο τραπεζικός δείκτης, ολοκληρώνοντας με εβδομαδιαία πτώση 3,77%, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, η αντίσταση βρίσκεται στις 712 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 459 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται στα 83,46 εκατ. τεμάχια έναντι 141,2 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα εβδομάδων.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem