ΟΣΥ: Δοκιμαστική διαδρομή ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στο Κέντρο με επιβάτες

Άλλο ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο μπαίνει αύριο σε δοκιμαστική τροχιά από την ΟΣΥ, εκτελώντας δρομολόγιο μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας και μεταφέροντας αυτήν τη φορά επιβάτες.

Πρόκειται για όχημα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας YUTONG, η οποία, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για πιλοτική δοκιμή οχημάτων αυτού του τύπου, διαθέτει το λεωφορείο για χρήση στις οδικές συγκοινωνίες για διάρκεια δύο μηνών.

Το εν λόγω «demo bus» έχει μήκος 12 μέτρα, τρεις διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑμεΑ και θα αρχίσει αύριο τις πιλοτικές διαδρομές με τη μεταφορά επιβατών. Αύριο το λεωφορείο θα εκτελέσει γραμμή μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας και θα ξεκινήσει από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρουφ.

Η χωρητικότητα του οχήματος σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, ένα ΑμεΑ, διαθέτει κινητήρα ισχύος 350kw, με ροπή 1200Νm, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HSA, εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh, ενώ διαθέτει θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.

Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τις συνθήκες του λεωφορείου και βοηθά στην αύξηση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στη βελτίωση της ασφάλειας.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία ενός ακόμη ηλεκτρικού λεωφορείου ευρωπαϊκής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ, το δρομολόγιό του αύριο έχει ως εξής: Έξοδος από Α/Σ Ρουφ προς Ομόνοια (Σταδίου), Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Συγγρού, Αγ. Φωτεινή, Κολυμβητήριο, Αγ. Βύρωνος, Σύνταγμα, Ακαδημία, Ρεξ.