Οργισμένος με την κυβέρνηση κορυφαίος επιχειρηματίας, προς ναυάγιο το σχέδιο του Ολλανδού για τον ΟΛΘ και το νέο πρότζεκτ Μακρόν στην Ελλάδα

To αόριστο μέλλον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ έχει εξοργήσει κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα γράφει σήμερα το theceo.gr  στην στήλη Private Eye ενώ αποκαλύπτει το νέο πρότζεκτ που θέλει να “τρέξει” ο Μακρόν στην Ελλάδα

*****

Οργισμένος με την κυβέρνηση εμφανίζεται κορυφαίος επιχειρηματικός παράγοντας.
Αιτία είναι η μετάθεση για το… αόριστο μέλλον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.
Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει τα σχέδια του εν λόγω επιχειρηματία για την ενίσχυση του ενεργειακού του ομίλου και τις συνέργειες που προετοίμαζε μεθοδικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Πάντως στο Μαξίμου τρέμουν τις παράπλευρες πολιτικές απώλειες που θα προκαλέσει το ξέσπασμα του ισχυρού επιχειρηματικού παράγοντα.

***********

«Εγώ αυτόν δεν θέλω ούτε να τον ακούω ούτε να τον βλέπω».
Την απάντηση αυτή έδωσε ιδιοκτήτης μεγάλου ομίλου στον Ολλανδό μεσολαβητή ο οποίος επεδίωξε να συγκροτήσει κοινοπραξία με δύο ενεργειακούς παίχτες για να διεκδικήσουν από κοινού τη συμμετοχή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση κατά την οποία ο Σαββίδης αποφασίσει να πωλήσει το ποσοστό που κατέχει στον ΟΛΘ.

***********

Προσγειώθηκαν απότομα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την υπερπροσφορά υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ.
Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το ενεργειακό κόστος για να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων συνεχίζουν τα παιχνίδια κερδοσκοπίας αδιαφορώντας για την πτώση της τιμής του φυσικού αερίου.

***********

Μετά την επέλαση των Γάλλων στα εξοπλιστικά προγράμματα με τη προμήθεια από την Ελλάδα των RAFALE και των φρεγατών, ο Εμανουέλ Μακρόν επιδιώκει να προωθήσει ένα νέο πρότζεκτ.
Πρόκειται για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα από γαλλικό κολοσσό που διαθέτει τεχνογνωσία.
Τώρα μάλιστα που οι πυρηνικοί σταθμοί εντάσσονται και με επίδομα από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην πράσινη ενέργεια, οι προϋποθέσεις για τη συμφωνία είναι ευνοϊκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η επανεμφάνιση Διαμαντοπούλου και ο “ανασχηματισμός” στη διοίκηση μεγάλης συστημικής τράπεζας