Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την Τζάκρη – Επίθεση και από την ΑΥΓΗ!

Οργή επικρατεί στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για την Θοδώρα Τζάκρη, που έδωσε αφορμή στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να φέρει στη Βουλή διάταξη για αλλαγή της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς.

Η διάταξη, βεβαίως, δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν την ψηφίζουν –και, συνεπώς, δεν συγκεντρώνονται οι απαιτούμενες 200 ψήφοι που απαιτούνται προκειμένου να αλλάξει ο ισχύων νόμος που ψηφίστηκε από 288 επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου–, ωστόσο η ζημιά που προκαλείται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ μεγάλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει και τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτει στην ομογένεια, ενώ εντείνεται η κατάσταση αλαλούμ που επικρατεί για τα στελέχη του.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, παρά τη δυσαρέσκεια που υπήρχε για την Θεοδώρα Τζάκρη από την προσωπική επίθεση –με ανοίκειους χαρακτηρισμούς– κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τις ανέθεσε την ευθύνη για την ψήφο των ομογενών, καθώς η ίδια έπεισε στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος ότι διαθέτει δίκτυο επαφών στην ομογένεια από το χρονικό διάστημα που ήταν βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Θοδώρα Τζάκρη, ωστόσο, ξεκίνησε επαφές με την ομογένεια, ένιωσε να «μεγαλοπιάνεται» και με συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης… τίναξε την μπάνκα στον αέρα, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στο… κόμμα της!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, αντιτείνει δημοσίως ότι η κυβέρνηση δεν είχε ανάγκη από την Θοδώρα Τζάκρη για να επιδιώξει να αλλάξει τον νόμο (έστω και γνωρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει), καθώς το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός προ εβδομάδων, σε τηλεδιάσκεψη με ομογενείς. Κατ’ ιδίαν, όμως, το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι πολύ βαρύ για την πρώην υφυπουργό.

«Η Τζάκρη εκφράζει προσωπικές απόψεις» γράφει η Αυγή!

Δεν είναι τυχαίο ότι η «Αυγή» αναφέρει στη δεύτερη σελίδα της, σε στήλη που φέρεται να γράφει ο διευθυντής της Άγγελος Τσέκερης:

«Δεν τους βγήκε καλά αυτό, γιατί ήθελαν 200 ψήφους, οπότε αναγκάστηκαν να δεχτούν περιορισμούς. Αποδεδειγμένη παρουσία δύο ετών στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια και υποβολή φορολογικής δήλωσης στη χώρα. Βγήκε, όμως, η Θ. Τζάκρη σε ομογενειακή εφημερίδα και είπε ότι αυτούς τους περιορισμούς, που τους ψήφισαν όλα τα κόμματα στη Βουλή πριν από λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους καταργήσει αμέσως μόλις επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα εφαρμόσει, δηλαδή, το αρχικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε βρήκε ευκαιρία ο Βορίδης, έφτιαξε ένα νομοσχέδιο που καταργεί τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων και το κατέθεσε κατεπειγόντως στη Βουλή. Τίποτα το σημαντικό, βασικά, γιατί χωρίς τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να περάσει. Απλώς θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί ότι η Τζάκρη, ως υπεύθυνη του κόμματος για τον απόδημο ελληνισμό, εκφράζει προσωπικές θέσεις και όχι τις θέσεις του κόμματος. Δεν πειράζει, άλλη φορά να προσέχουμε περισσότερο».

Πηγη: radar.gr