Όμηρος των συνιστωσών ο Αλέξης Τσίπρας

Στο κυκλώνα της εσωστρέφειας συνεχίζει να στροβιλίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κρούσματα εσωκομματικών αναταράξεων να βρίσκονται διαρκώς στην ημερήσια διάταξη, προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι στις τάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι παιδικές ασθένειες της εποχής του 4% δεν λένε να θεραπευτούν, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί άπραγος τις εξελίξεις αδυνατώντας να παρέμβει καθώς φοβάται τις αντιδράσεις της ισχυρής εσωκομματικής ομάδας, η οποία αναμένει νέα στραβοπατήματα για να δράσει.

Οι συνιστώσες βρίσκονται στα χαρακώματα συμμετέχοντας σε μια διελκυστίνδα, ένα άτυπο power game που εξελίσσεται στην Κουμουνδούρου για το ποιος θα επηρεάζει την πολιτική και τις αποφάσεις του κόμματος.

Κοντολογίς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται στην παρούσα φάση περισσότερο να επιλύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, παρά να δημιουργήσουν ένα αρραγές μέτωπο που θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Ούτε καν τα καμπανάκια των δημοσκοπήσεων στάθηκαν ικανά να συνετίσουν τους μπαρουτοκαπνισμένους ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστούν συνεχώς σε επεισόδια τύπου Κράμερ εναντίον Κράμερ.

Σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η Κυβέρνηση ανοίγει το βηματισμό της προς την κανονικότητα και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος συμφωνούν μόνο στο ότι διαφωνούν, με την κομματική βάση να παρακολουθεί άλαλη τις αδελφοκτόνες συγκρούσεις και το τρένο της εξουσίας να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.