‘Ομιλος Βιοχάλκο: Γιατί αναζητά στρατηγικό επενδυτή μέχρι το 25%, ποιό το πρόβλημα

‘Ομιλος Βιοχάλκο: Γιατί αναζητά στρατηγικό επενδυτή μέχρι το 25%, ποιό το πρόβλημα

Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους του κλάδου αλλά και της αγοράς γενικότερα το management  της Viohalco βρίσκεται στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Με την διαφορά, ότι δεν αναζητεί την ενίσχυση της ρευστότητας της, αλλά του εταιρικού της προφίλ.


Ως γνωστόν σήμερα το ποσοστό της οικογένειας Στασινόπουλου στην Βιοχάλκο και τις θυγατρικές της ανέρχεται από 75,08% μέχρι και το 91,3%


Σύμφωνα λοιπόν με το παρασκήνιο** η διοίκηση του Ομίλου ήδη βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις με διάφορα funds για την παραχώρηση ποσοστού της έως του 25%. Ως γνωστόν σήμερα το ποσοστό της οικογένειας Στασινόπουλου στην Βιοχάλκο και τις θυγατρικές της ανέρχεται από 75,08% μέχρι και το 91,3%, ποσοστό απίστευτα υψηλό και το οποίο αναπόφευκτα της δημιουργεί πρόβλημα στις σχέσεις της μετοχής της με τα ξένα funds.

**Eδώ, να υπενθυμίσουμε ότι ο ειδικός συνεργάτης του μ/μ είχε αναφερθεί σχετικά αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν


Η οικογένεια Στασινόπουλου λοιπόν είναι αποφασισμένη να παραχωρήσει ένα ποσοστό μέχρι το 25%, μειώνοντας το ποσοστό συμμετοχής της ανά περίπτωση μέχρι το 65%.
Το απίστευτα μεγάλο ποσοστό δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος για να αντιληφθεί ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βιοχάλκο στις κατά καιρούς παρουσιάσεις του σε θεσμικούς επενδυτές, στους οποίους όταν παρουσιάζεται η χρηματοοικονομική εικόνα του Ομίλου και των θυγατρικών του, τα έργα, οι δραστηριότητες αλλά και οι επενδύσεις που γίνονται. Και οι οποίοι διαχειριστές μένουν απολύτως ικανοποιημένοι με αυτά που τους αναφέρονται.
Όταν όμως η συζήτηση φτάνει στο θέμα της μετοχικής σύνθεσης, τότε οι ενστάσεις που διατυπώνονται και οι επιφυλάξεις από τους ξένους είναι πολύ μεγάλες και διακιολογημένες.
Εδώ να σημειώσουμε ότι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος και κάνει
επιτακτική την διάθεση ποσοστού σε ξένο επενδυτή είναι αυτό της διαδοχής, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μέλλον του. Αλλά αυτό είναι μία άλλη παράμετρος που σηκώνει πολλή συζήτηση και δεν είναι τόσον του παρόντος…
E.Δ.
Print Friendly, PDF & Email