Όμιλος Θεοχαράκη: Περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους από τη Δευτέρα – Χωρίς μισθό όσοι αρνηθούν τα μέτρα

Επιστολή με την οποία ενημερώνει τους εργαζόμενους της εταιρείας ότι αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, εκείνοι που θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα έχουν μια σειρά περιορισμών και νέων υποχρεώσεων, απέστειλε ο Όμιλος Θεοχαράκης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως όσοι υπάλληλοι της εταιρείας μείνουν ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού, υποχρεούνται κάθε εβδομάδα να προσκομίζουν στην εταιρεία μοριακό (PCR) τεστ.

Αν μάλιστα το συγκεκριμένο τέστ οι εργαζόμενοι αναγκαστούν θα πρέπει να το πληρώσουν απο την τσέπη τους στην καλύτερη περίπτωση χρειάζονται 160 ευρώ το μήνα. 

Επίσης κατά τη διάρκεια της εργασίας τους υποχρεούνται να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα κατά της Covid.

«Οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα ενώ η κίνησή τους θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όσοι δεν κάνουν κάτι από τα παραπάνω, θα τεθούν σε αναγκαστική άδεια και δεν θα λαμβάνουν αμοιβή. «Δεν θα γίνει δεκτή η παροχή της εργασίας αυτών των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις» αναφέρεται στην επιστολή του Ομίλου Θεοχαράκη προς τους εργαζόμενους.