Όμιλος IDEAL – Σε θεσμικούς επενδυτές το 12,67%

Να προχωρήσει άμεσα σε ιδιωτική τοποθέτηση σε επιλεγμένους επενδυτές αποφάσισε το Virtus South European Fund σε συνέχεια του σημαντικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για την συμμετοχή στην IDEAL GROUP ΑΕ, μετά και την δημοσίευση των θετικών αποτελεσμάτων του Α’ εξαμήνου 2021 στις 25 Αυγούστου,

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 3,20 ευρώ ανά μετοχή και λόγω της μεγάλης ζήτησης ο τελικός αριθμός μετοχών που διατέθηκε ήταν 3.987.625 μετοχές ή 12,67% των συνολικών μετοχών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το Virtus South European Fund κατείχε άμεσα 15.038.063 μετοχές της Εταιρείας, δηλαδή ποσοστό 47,78% μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με την εισφορά σε είδος των εταιρειών SICC Limited (Astir Vitogiannis AE) και ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents).

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή αυτή δεν έχει σχέση με την Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση της Terniale Ltd. η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται κανονικά.

Ο κ. Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Partner της Virtus International Partners η οποία διαχειρίζεται το Virtus South European Fund, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τα αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2021 τα οποία έδειξαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νέου σχήματος και για το γεγονός ότι οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές με την τοποθέτησή τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην IDEAL GROUP.»