ΟΛΠ: Προγραμματισμένες 453 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το υπόλοιπο του 2021

Περισσότερες από 450 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων έχουν δρομολογηθεί για το λιμάνι του Πειραιά στο υπόλοιπο του 2021, γεγονός το οποίο ενισχύει τις προσδοκίες για ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, για τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί 453 αφίξεις, εκ των οποίων:

  • 251 αφορούν αφίξεις επιβίβασης
  • 190 αφορούν αφίξεις διεύλυσης
  • 12 αφορούν αφίξεις εφοδιασμού

Στη σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμενών, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του λιμενάρχη Πειραιά, Γιώργου Σκανδάλη, καθώς και επιτελικών στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εξετάθηκαν όλα τα σχετικά θέματα, ενώ ειδική μνεία έγινε στο πρωτόκολλο για την ασφαλή διέλευση των επιβατών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους επιβατικούς σταθμούς του τερματικού της Κρουαζιέρας και συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την ασφαλέστερη διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κρίσιμο κόμβο για την επιτυχή επανέναρξη της Κρουαζιέρας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.