Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Μητσοτάκη – Μακρόν : Η Ελλάδα δεν είναι μόνη στην Αν. Μεσόγειο

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Μητσοτάκη – Μακρόν στην Κορσική λίγο πριν την ευρωμεσογειακή σύνοδο των 7. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σε σχέση με το τι διημείφθη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του πρωθυπουργού με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, ενόψει μάλιστα και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σε δύο εβδομάδες καθώς και τα ζητήματα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι περισσότερα σε σχέση με το ζήτημα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών θα κάνει το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκεντρο τις ανακοινώσεις του στην ΔΕΘ.

Θα ακολουθήσει η Σύνοδος των MED7, όπου εκτός Ελλάδας και Γαλλίας συμμετέχουν Κύπρος, Ιταλία, Πορτογαλία, Μάλτα και Ισπανία, με τις δύο τελευταίες να ανήκουν στις χώρες που κράτησαν ίσες αποστάσεις το περασμένο διάστημα και επιχειρηματολογούσαν κατά των αυστηρών κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός κατά τη σύνοδο των MED7 θα εστιάσει στο προσφυγικό αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και θα θέσει προ των ευθυνών της την ΕΕ.