Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Vantage Towers Greece

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 38% της Vantage Towers Greece που κατείχε η μητρική της Wind Hellas, Crystal Almond ανακοίνωσε η Vantage Towers εταιρεία που ιδρύθηκε από τον όμιλο της Vodafone για τη διαχείριση της παθητικής υποδομής, δηλαδή των “πύργων” που φιλοξενούν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Η συναλλαγή έγινε με βάση τα όσα προβλέπονταν στη συμφωνία ίδρυσης της Vantage Towers Greece από τη Vodafone Greece και της Wind Hellas.

Κατά την ίδρυση της εταιρείας, η Vodafone ήλεγχε το 62%, το οποίο μεταβιβάστηκε στη Wantage Towers και η Crystal Almond τo 38%.

Μετά τη σύσταση της εταιρείας, η Crystal Almond έλαβε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. H Vodafone και στη συνέχεια η Vantage Towers είχε δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την αγορά του 38% της Crystal Almond έναντι 288 εκατ. ευρώ.

Ο Vivek Badrinath, διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers δήλωσε: «Σήμερα υλοποιούμε την πλήρη εξαγορά της Vantage Towers Greece, την μεγαλύτερη εταιρεία πύργων στη χώρα.

Με σημαντικές δεσμεύσεις από δύο ηγετικούς ελληνικούς παρόχους κινητών επικοινωνιών, η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αγορές μας που θα συμβάλλει σε καλύτερη συνδεσιμότητα και μία βιώσιμη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη».

Ο Αθανάσιος Έξαρχος, γενικός διευθυντής της Vantage Towers Greece τόνισε: «Η σημερινή εξαγορά αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την Vantage Towers Greece.
Το ισχυρό και κορυφαίο στην αγορά χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 5.000 χώρων στην Ελλάδα υποστηρίζει την επέκταση των ευρυζωνικών συνδέσεων και νέες, καινοτόμες υπηρεσίες με τον πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο».