Όλγα Κεφαλογιάννη: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό»

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για την διαχείριση της κρίσης στον κλάδο του τουρισμού ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που μαίνεται για έβδομη ημέρα στη Ρόδο.

Ήδη από χθες Κυριακή η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη, από προχθές, βρίσκονται στο νησί των ιπποτών, προκειμένου να συνδράμουν στη διαχείριση της κατάστασης. Η κυρία Κεφαλογιάννη έχει ήδη συναντηθεί με το σύνολο των φορέων του κλάδου στο νησί και την ίδια στιγμή έχει αρχίσει κύκλο συνεντεύξεων με τα διεθνή μέσα και ειδικά με αυτά της Βρετανίας.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέσει να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις.

Η κυρία Κεφαλογιάννη και σήμερα έχει ένα πρόγραμμα συνεντεύξεων με διεθνή μέσα, προκειμένου να δώσει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Αυτή τη στιγμή άμεση προτεραιότητα είναι η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους, ενώ ήδη μεγάλοι διοργανωτές ταξιδίων στέλνουν αεροπλάνα με κενές θέσεις προκειμένου να παραλάβουν τους ξένους επισκέπτες.

Στο ερώτημα εάν η παρούσα κρίση μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού φέτος, φορείς απαντούν ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί με επιτυχία μεγάλες κρίσεις. Αυτό που προέχει είναι να διαφυλαχθεί αυτό που κέρδισε η Ελλάδα από την πανδημία, που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθεί το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο πλέον αποτελεί το πρώτο κριτήριο επιλογής στο να ταξιδέψει και να επισκεφτεί κάποιος έναν τουριστικό προορισμό.