Όλα όσα συνέβησαν στο δείπνο μετά τον διπλωματικό μπρα ντε φερ Δένδια – Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν μια τεταμένη ανταλλαγή απόψεων στον αέρα, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δυναμίτισε το καλό κλίμα προχωρώντας σε προκλήσεις και άπλωσε όλο το πλέγμα των διεκδικήσεων της Άγκυρας, για να λάβει τη σκληρή αλλά διπλωματική απάντηση του Έλληνα ομολόγου του.

Μετά τη σύγκρουση, ωστόσο, οι δύο άνδρες, μαζί με τα επιτελεία του θα δειπνούσαν μαζί. Ο κ. Δένδιας ήταν καλεσμένος στο «ιφτάρ», όπως λέγεται το δείπνο των μουσουλμάνων κατά την περίοδο της νηστείας του ραμαζανιού.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα πρώτα πέντε λεπτά υπήρχε παγωμάρα, όχι μόνο από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, αλλά και από τις αντιπροσωπείες.

Ο… πάγος έσπασε ύστερα από 5-7 λεπτά, όταν ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άρχισαν να συζητούν για άλλα θέματα, γενικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αποχαιρετισμός της ελληνικής αποστολής ήταν θερμός, ωστόσο φαινόταν πως είχε χαλάσει το καλό κλίμα που υπήρξε τόσο στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου.