Οκτάι κατά Σακελλαροπούλου : Η ΠτΔ της Ελλάδας προκαλεί την Τουρκία !

Νέα επίθεση κατά της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξαπολύει η Άγκυρα για την παρουσία της και τις δηλώσεις της στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι εξαπέλυσε πυρά κατά της κας Σακελλαροπούλου κατηγορώντας για «αστεία προπαγάνδα» και «πρόκληση»!

Σύμφωνα με το πρακτορεία Anadolu, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «θα ήταν επωφελές για όλη την περιοχή αν η πρόεδρος της Ελλάδας υιοθετούσε με ειλικρίνεια λόγο ειρήνης και συμφιλίωσης και όχι πολέμου».

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι κατηγορίες της κ. Σακελλαροπούλου κατά της Άγκυρας είναι «αστεία και ανώφελη προσπάθεια προπαγάνδας, αλλά και πρόκληση».

Σημειώνεται ότι κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψής της στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο νησί.

Τερματισμός της τουρκικής κατοχής και επανένωση της Κύπρου

«Να αγωνιστούμε με ακλόνητη πίστη και επιμονή για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της Κύπρου», δήλωσε λίγο νωρίτερα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Κύπρο όπου βρίσκεται.

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Κατά την άφιξή της στα Φυλακισμένα Μνήματα την υποδέχθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κύπρου Εμιλυ Γιολίτη. Ακολούθησε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνου και ξενάγηση στο χώρο.

Αμέσως μετά, η ΠτΔ μετέβη στο στρατιωτικό κοιμητήριο, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του σημείου και της περιοχής και ξεναγήθηκε από τον υπουργό Αμυνας Χ. Πετρίδη και τον αρχηγό ΓΕΕΦ Α/Σ Δ. Ζερβάκη στο ομοίωμα του στρατιωτικού μεταγωγικού ΝΟΡΑΤΛΑΣ, που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ΝΟΡΑΤΛΑΣ κατέπεσε στις 22 Ιουλίου 1974 από φίλια πυρά προερχόμενο από τα Χανιά με τελικό προορισμό τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια μεταφοράς καταδρομέων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονταν στην Κύπρο με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού.

Μετά το πέρας της τελετής, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Με βαθιά συγκίνηση τιμάμε σήμερα τους ανδρείους που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου. Ελάχιστο χρέος στη μνήμη τους είναι να αγωνιστούμε με ακλόνητη πίστη και επιμονή για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της Κύπρου».

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην οδό Λήδρας και την γραμμή κατάπαυσης του πυρός, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Χθες η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη και στις κοινές τους δηλώσεις, η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «η εμπρηστική ρητορική της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».