Οικονόμου: «Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα καύσιμα»

Στο κύμα ακρίβειας και στις αναταράξεις που προκαλεί η έκρηξη της τιμής του φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος -μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- τόνισε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση των καυσίμων θα ανοίξει στα τέλη αυτής ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η εκτόξευση στις τιμές του φυσικού αερίου και οι κερδοσκοπικές τάσεις προκαλούν προβλήματα σε όλες τις χώρες. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα και να λύσει προβλήματα. Δημιουργούμε νέες δυνατότητες για στήριξη. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα» τόνισε.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες. Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται να γίνεται χειρότερη… Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες για όλη την Ευρώπη. Ήδη σε όλες τις χώρες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει. Θα συνεχίσουνε τις στοχευμένες παρεμβάσεις» σημείωσε και αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή τον Απρίλιο για την στήριξη της κοινωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης τον Απρίλιο, ενώ είπε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, σημειώνοντας πως εχθρός είναι η ακρίβεια και εναντίον της θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο εργαλείο. Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.

«Όσοι παράγουν θέαμα αντί για ουσία και κάνουν κριτική αφ’ υψηλού δεν προσφέρουν υπηρεσία ούτε στην Ελλάδα ούτε στους ανθρώπους της» πρόσθεσε.

Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα
Ερωτηθείς για το αν υπάρξουν μειώσεις στον ΦΠΑ των τροφίμων, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι υπάρχουν εφεδρείες, ωστόσο δεν αποκάλυψε αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή.

Για τα εγκλήματα στην Μπούτσα
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως είπε δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. «Η κηλίδα στους δράστες για τα εγκλήματα στην πόλη Μπούτσα θα είναι ανεξίτηλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.