Οικονόμου: Εξετάζεται διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων για το Fuel Pass

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης για τα καύσιμα με ορίζοντα τριμήνου, που θα κινείται στη λογική της κάρτας καυσίμων και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, περιγράφοντας το περίγραμμα της κυβερνητικής παρέμβασης για τις τιμές των καυσίμων.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τώρα το ποσό της επιδότησης αλλά και το ζήτημα της διεύρυνσης των εισοδηματικών κριτηρίων, είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το ύψος των νέων παρεμβάσεων αλλά και τον τρόπο που θα χορηγηθούν, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση απάντησε ότι είναι σχετικό καθώς για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για πολίτη ψίχουλα. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι οι έως τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά γενναίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και πως η Ελλάδα έχει δώσει περισσότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει το υψηλότερο χρέος της Ευρώπης.

Πρόσθεσε πως φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα δαπανών και συνεπώς η λογική «δώσε κι άλλα» συνιστά εισήγηση αύξησης του ελλείμματος.