20/9/2021- Οι ξεβρασμένοι από τις αγορές θα προσπαθήσουν να κλείσουν το φως της αισιοδοξίας σας

Πολλοί από τους επικριτές σας  είναι εκείνοι που θέτουν τον εαυτό τους εξ αποστάσεως και στον ελάχιστο βαθμό κινδύνου για να εκφράσουν τη γνώμη τους. Στο διαδίκτυο, τα περισσότερα από τα χειρότερα trolling προέρχονται από ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κρύβουν τη δική τους ταυτότητα ενώ κρίνουν συνεχώς άλλους που βάζουν καθημερινά τον εαυτό τους στην αρένα της ζωής.

Οι φθηνές, άκοπες, άκαρπες και λοιδορικές θέσεις τους στο διαδίκτυο δεν κοστίζουν τίποτα παρά μόνο όταν κολλάνε παρασιτικά  σε άτομα με ισχύ και πολυπληθές  κοινό. Τότε νομίζουν ότι εξυψώνονται στον πλαστό τους και κίβδηλο κόσμο. Μην ανησυχείτε όμως γιατί οι κύριες αποδοκιμασίες στον πραγματικό κόσμο θα προέλθουν από τους αποτυχημένους  και από αυτούς που δεν έχουν δημιουργήσει  τίποτα στο τεράστιο καμβά της ζωής αλλά  αισθάνονται από το κατώτερο σύμπαν ότι έχουν την εξουσία να κρίνουν τα πάντα.

Αυτοί οι  «σπασμένοι» άνθρωποι θα κρίνουν τα σχέδια της επιχείρησής σας, των επενδύσεων ή των συναλλαγών σας.

Τα υπέρβαρα άτομα θα κρίνουν το πρόγραμμα διατροφής σας.

Οι άγαμοι για να μη πω κάτι άλλο και οι διαζευγμένοι θα κρίνουν το γάμο σας.

Οι πλήρως χαμένοι και αποτυχημένοι στην αρένα των αγορών θα κρίνουν τις δικές σας  επενδυτικές αποφάσεις και συναλλαγές.

Αυτοί που δε μπόρεσαν να κρατήσουν ασφαλές το δικό τους κεφάλαιο θα κάνουν το πάν για να χάσετε και το δικό σας.

Οι ξεβρασμένοι από τις αγορές θα προσπαθήσουν να κλείσουν το φως της αισιοδοξίας σας, ενώ ακόμα και το επενδυτικό κέρδος σας είναι προϊόν της τύχης από το ρίξιμο του καφέ, ένα ατόπημα που μπορεί να υποκινεί άλλες υπόγειες δραστηριότητες

Ένας απλός τρόπος για να τους εξαγριώσετε ακόμα περισσότερο κλείνοντας κατάμουτρα την πόρτα είναι να δέχεστε μόνο τις γνώμες και συμβουλές από ανθρώπους που έχουν όντως κοπιάσει για να καταξιωθούν στο τομέα τους.

Πάρα πολλές φορές στα αθλήματα βλέπουμε  τις θέσεις να γεμίζουν με θεατές που χρειάζονται σωματική άσκηση παρακολουθώντας ένα γήπεδο γεμάτο με παίκτες που χρειάζονται… ξεκούραση.

Οι επιχειρήσεις, η δουλειά και η ζωή αντικατοπτρίζουν αυτήν την κατάσταση με πάρα πολλούς εξ αποστάσεως κριτικούς και τρολ να σχολιάζουν τους  λίγους σωστούς , παραγωγικούς και δημιουργικούς ανθρώπους.

Αυτούς που όμως μέσα από τον καθημερινό τους αγώνα  φέρνουν εξέλιξη και πρόοδο σε όλους.

Καλύτερα τα  άτομα χωρίς το ψυχικό σθένος και τη ρώμη  να βγουν στην αρένα της ζωής   να παραμένουν ήσυχοι στη σκοτεινή τους γωνία όταν δεν έχουν τα προσόντα να δώσουν εποικοδομητική και δυναμική ανατροφοδότηση σε εκείνους που σηκώνουν το βάρος και κάνουν όλη τη δουλειά είτε κερδίσουν είτε αποτύχουν.

Μην λυπάστε τον εαυτό σας όταν αντιμετωπίζετε κριτική, λυπηθείτε τα τρολ καθώς αυτό είναι το μόνο που έχουν.

“The loudest boos always come from the cheapest seats” ~ Babe Ruth *

* Ο Βασιλιάς των βολών, ήταν σπουδαίος Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ, που αγωνίστηκε στην Επαγγελματική Λίγκα από το 1914 ως το 1935. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της αμερικανικής κουλτούρας και  αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος παίκτης του αθλήματος όλων των εποχών και τα στατιστικά του είναι μέχρι σήμερα ασυναγώνιστα.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ