Οι βουλευτές δοκιμάζουν καινούργια αυτοκίνητα! Μάχη για το “χρυσό” συμβόλαιο της Βουλής

Σε πίστα δοκιμών μετατράπηκε το υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής με τον κ. Κώστα Τασούλα και αρκετούς βουλευτές να δοκιμάζουν τα νέα ηλεκτροκίνητα ΙΧ που ετοιμάζεται να μισθώσει η Βουλή και με τις εταιρείες να κάνουν ουρά για να κερδίσουν το συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου επιθυμεί να εντάξει στον στόλο των βουλευτικών αυτοκινήτων και τα νέας τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνητα ΙΧ γι αυτό και το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν επαφές με τις αντίστοιχες εταιρείες που εισάγουν στην χώρα μας τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι BMW, VW και Nissan έφεραν στο γκαράζ της Βουλής τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που διαθέτουν προκειμένου να δοκιμαστούν.

Το Κοινοβούλιο πάντως έχει πιστώσει στον προϋπολογισμό για την ανανέωση του στόλου των βουλευτικών ΙΧ 3.011.000 ευρώ.

Περισσότεροι από 50 βουλευτές κυρίως του λεκανοπεδίου Αττικής και των όμορων νομών έσπευσαν να τα δουν από κοντά και να διαπιστώσουν την οδηγική τους συμπεριφορά

IMG_2267

Οι βουλευτές έχουν περιθώριο έως τον ερχόμενο Μάρτιο προκειμένου να δηλώσουν εάν θα συνεχίσουν την χρήση συμβατικών αυτοκινήτων ή αν θα επιλέξουν ηλεκτροκίνητο. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, η Βουλή θα εγκαταστήσει ειδικό σταθμό φόρτισης στο υπόγειο πάρκινγκ.

Αναφορικά με το κόστος πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το ηλεκτροκίνητο μπορεί να κοστίζει εως και 10.000 ευρώ περισσότερο από το αντίστοιχο συμβατικό του μοντέλο ωστόσο απαλλάσσεται απο τέλη κυκλοφορίας ενώ το κόστος συντήρησης τους ανέρχεται στην 5ετια μεταξύ 600-700 ευρώ.

IMG_2272
IMG_2266

Πηγη: protothema.gr