Οι τρεις συμβουλές του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) υποδέχεται τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ) κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

***
Οι τρεις συμβουλές Μητσοτάκη προς Τσίπρα

Υπήρξε, μετά από καιρό, ένταση και πόλωση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την οικονομία (και κατ΄επέκταση για τον κορωνοϊό) μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην «Ωρα του Πρωθυπουργού». Ωστόσο κατά τη συζήτηση υπήρξαν και τρεις συμβουλές που έδωσε ο Πρωθυπουργός προς τον κ. Τσίπρα, κάτι που συμβαίνει σπανίως ο Πρωθυπουργός να συμβουλεύει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως παρατήρησε εις εκ των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρώτη συμβουλή: Παρότρυνε τον κ. Τσίπρα να κάνει εφέτος… διακοπές. Του συνέστησε μάλιστα να ηρεμήσει και να κάνει διακοπές, αφού το εκλογικό ραντεβού είναι για το 2023 και ότι έχει άλλα τρία χρόνια στην αντιπολίτευση.

Δεύτερη συμβουλή: Του συνέστησε να αλλάξει συνεργάτες, επειδή τον τροφοδοτούν με στοιχεία που αποδεικνύονται ανυπόστατα (όπως τα στοιχεία της Eurostat). Στο σημείο αυτό, υπήρξε ένταση όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα: «Εχουν δίκιο ο κόσμος, ο Κοτζιάς και οι δικοί σας που σας λένε ψεύτη».

Τρίτη συμβουλή: Του ζήτησε να πάρει επιτέλους τα μαθήματα από την προηγούμενη διακυβέρνηση, γιατί ακόμα να τα πάρει και τον κάλεσε να απαντήσει στο παρακάτω ερώτημα: αφού τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019, γιατί έχασε με σχεδόν 10 μονάδες;

* Να σημειώσω εδώ ότι μετά τη σύγκρουση Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή ακολούθησε ένας πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ να λέει ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επαρκής στη Βουλή και τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός αλλοίωσε ακόμα και τα στοιχεία της Eurostat.

***
Οι βουλευτές βλέπουν ανασχηματισμό

Εκείνο πάντως που συζητούσαν οι γαλάζιοι βουλευτές, αμέσως μετά το τέλος της μετωπικής σύγκρουσης Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή ήταν μια φράση του Πρωθυπουργού ότι απαιτούνται προσαρμογές. Οι περισσότεροι θέλησαν να ερμηνεύσουν την φράση «προσαρμογές», ότι ο ανασχηματισμός έρχεται οσονούπω. Αλλωστε ο ανασχηματισμός και η ονοματολογία είναι το πιο προσφιλές θέμα συζήτησης ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ.

ΒΗΜΑτοδότης