Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (27.10.2023)

ALPHA – TXΣ: Mε τον έναν ή τον άλλο τρόπο το deal θα γίνει…δεν δίνουμε καμία βάση σε ότι ακούγεται…Μην ξεχνάτε ότι Μέγαρο Μαξίμου έχει στρέψει την προσοχή του στην ολοκλήρωση της συμφωνίας…Θα είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση ξένης τράπεζας σε συστημική τράπεζα της χώρας μας… Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της…Η διοίκηση του ΤΧΣ και ο κ. Ξηρουχάκης θα πρέπει να τρέξει άμεσα τη διαγωνιστική διαδικασία…Κύρια ανησυχία μας παραμένει η τιμή εκκίνησης διότι η μετοχή συνεχίζει την πτωτική της πορεία… και για τα χρήματα που θα χαθούν θα πρέπει ο αρμόδιος να δώσει εξηγήσεις…αυτό θα πρέπει να προβληματίζει τον κ. Ξηρουχάκη και όχι να απαντάει με ανακοινώσεις για την αποκάλυψη ή όχι της τιμής.

Moody’s: Credit positive για την Alpha Bank η συμφωνία με την UniCredit

CENERGY: Η Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση προμήθειας υποβρυχίων καλωδίων με τη Seaway7

OPTIMA: Τα πρώτα σύννεφα έχουν αρχίσει να μαζεύονται…μουρμούρες απο κάποιους επενδυτές, ενώ κάποιοι άλλοι την έκαναν με ελαφρά…το «σκιώδες» green shoe συνεχίζει να κρατά τη μετοχή πάνω απο τα 7 ευρώ…

ΜΥΤΙΛ: Η κερδοφορία της εταιρείας παραμένει στα ύψη…για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και του πιο αισιόδοξου αναλυτή…Η Morgan Stanley θέτει σύσταση «overweight» για τη Mytilineos με τιμή στόχο στα 45 ευρώ…τώρα όλοι περιμένουν την πολυπόθητη ανακοίνωση για την εισαγωγή της εταιρείας στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου LSE.

Intralot: “Ψήφος εμπιστοσύνης” από τους μετόχους της – Καλύφθηκε η ΑΜΚ με ισχυρή ζήτηση…τώρα περιμένουμε να δούμε εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο με τη θυγατρική στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Πάτησε «φρένο» στις επιτοκιακές αυξήσεις η ΕΚΤ – Διατήρησε αμετάβλητα στο 4% τα επιτόκια…

Γ. Στουρνάρας: Είμαστε ήδη σε καθεστώς υπερβολικής πίεσης στα επιτόκια – Πολύ δύσκολα θα δούμε νέα αύξηση

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διάβασετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.