Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (26.10.2023)

ΑLPHA: Απογοήτευση προκαλεί η στάση του ΤΧΣ απέναντι στο deal το οποίο έχει και τις ευλογίες της κυβέρνησης και των θεσμικών παραγόντων της αγοράς. Mέχρι και η Λαγκάρντ έκανε αναφορά για τη συμφωνία και θα κολλήσει στις διαδικασίες του ΤΧΣ…ο κ. Ξηρουχάκης θα πρέπει να τρέξει…γιατί την πληρώνει η μετοχή…και στο βάθος έρχεται η ΠΕΙΡΑΙΩΣ…

ΠΕΙΡ: Σκέψεις για επίσπευση της πώλησης… το 2024 η τράπεζα θα είναι ελεύθερη απο το ΤΧΣ και θα μπορεί να μοιράζει και μερίσματα χωρίς να δίνει λόγο σε τρίτους…

ΠΕΙΡ (II) : Αύξηση στις αποδοχές του έκανε ο κ. Μεγάλου,οι ετήσιες μικτές σταθερές αποδοχές του θα ανέρχονται σε 580 χιλ. ευρώ, με αναδρομική ισχύ για το 2023.

Mytilineos: 48% αύξηση στα Καθαρά Κέρδη Μετά από Δικαιώματα Μειοψηφίας που
ανήλθαν σε €462 εκατ. έναντι €312 εκατ. το Εννεάμηνο του 2022. Αντίστοιχα, τα
κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €3,336, αυξημένα κατά 46% σε σύγκριση
με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

– 36% αύξηση των Κερδών προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) που
ανήλθαν σε €723 εκατ., έναντι €533 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

– O Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε σε €4.088 εκατ., σε σύγκριση με €4.573 εκατ.
το Εννεάμηνο του 2022, μείωση που ήρθε ως συνέπεια της αποκλιμάκωσης των
τιμών ενέργειας.

Η Trade Estates του Ομίλου Fourlis είναι έτοιμη και με τιμή διάθεσης στα 2,13 ευρώ ανα μετοχή θα γίνει ίσως το πιο επιτυχημένο IPO της Ελληνικής αγοράς.

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» και υψηλότερες τιμές στόχοι για HelleniQ Energy – Motor Oil – τιμή – στόχο στα 9,4 ευρώ (από 9,2 ευρώ προηγουμένως) για τη μετοχή της HelleniQ Energy και στα 27,5 ευρώ (από 26,6 ευρώ προηγουμένως) για τη μετοχή της Motor Oil.

ΔΕΗ: Ολοκλήρωσε την εξαγορά ENEL Romania

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διάβασετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.