Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (16.05.2024)

ALPHA BANK: Τα Καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €211,1 εκατ., ενισχυμένα κατά 75% σε τριμηνιαία βάση ή 89,9% σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο μετά την οικονομική κρίση.

Η Ενσώματη Καθαρή Αξία της Τράπεζας ανήλθε σε €6,6 δισ., 13% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 ως αποτέλεσμα της ανοδικής τάσης που παρουσιάζει η οργανική κερδοφορία της Τράπεζας.

Με στόχο την επιστροφή αξίας στους Μετόχους, η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε τη διανομή 122 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 50% θα διατεθεί με τη μορφή μερίσματος και το υπόλοιπο 50% με τη μορφή επαναγοράς μετοχών (buyback) που αναμένεται να έχει ποσοστό απόδοσης άνω του 20% με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής. H εκτίμηση μας είναι ότι σήμερα θα δούμε για διαφορετική ALPHA στο ταμπλό.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για τη διάθεση του υπόλοιπου ποσοστού απο το ΤΧΣ, το πολύ καλό οικονομικό περιβάλλον ίσως επισπεύσει τη διαδικασία διάθεσης. Στο χρηματιστηριακό ταμπλό η μετοχή ολοκλήρωσε τη διαδρομή μέχρι τα 8,50 που ήταν και οι δικές μας εκτιμήσεις

ΟΤΕ: Eπιμένουμε για την υποτίμηση της εισηγμένης που δεν ακολουθεί τον κλάδο της τουλάχιστον σε ευρωπαικό επίπεδο, η Χρυσοχοίδης Χρηματιστηριάκη Ανανεώνει την εμπιστοσύνη στον ΟΤΕ, αναβαθμίζοντας την τιμή στόχο στα 17,00 ευρώ κάτι που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου +21%. Μας βρίσκει και εμάς σύμφωνους για την πραγματική αξία της μετοχής στο ταμπλό.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.