Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (15.12.2023)

OTE: Αλλαγή σκυτάλης – Αποχωρεί ο Μιχάλης Τσαμάζ – Nέος CEO ο Κώστας Νεμπής

Aegean: Την εξαγορά των warrants του Δημοσίου ενέκρινε η γενική συνέλευση – Παραμένει το πρόβλημα με τους κινητήρες των αεροσκαφών Α320neo που θα καθηλώσει το 2024 μεγάλο μέρος του στόλου της Aegean. Η εισηγμένη είναι σε διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια για αποζημίωση.

H Fitch αναβάθμισε σε θετικό το outlook ελληνικών τραπεζών – Η Fitch διατήρησε την αξιολόγηση της Eurobank σε ΒΒ, της Alpha Bank σε ΒΒ-, της Πειραιώς σε ΒΒ- και της Εθνικής Τράπεζας σε ΒΒ.

JP Morgan: Σύσταση overweight και νέες αυξημένες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Οι αναλυτές θέτουν (σύσταση «overweight» και για τις τέσσερις) τιμή στόχο για τίτλο της Alpha Bank στα 2,50 ευρώ από 2,20 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank στα 2,60 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 8,40 ευρώ από 8,10 ευρώ προηγουμένως και για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η τιμής στόχος ορίζεται στα 5 ευρώ από 4,65 ευρώ προηγουμένως.

Motor Oil: Χωρίς το δικαίωμα λήψης του προσωρινού μερίσματος από 18 Δεκεμβρίου οι μετοχές.

ΕΚΤΕΡ: Επιβεβαιώνει την εξαγορά του 56% της εταιρείας «Ενεργειακός Κόµβος» έναντι 2,4 εκατ. ευρώ

Trastor: Προχωρά σε ΑΜΚ 75 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων σε ακίνητα.

Ideal Holdings: Με 15 εκατ. ευρώ μπήκε η EBRD στο ομόλογο της Ideal

Goldman Sachs: Νωρίτερα και γρηγορότερα οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

Λαγκάρντ: Υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα – Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει αλλά οι πιέσεις παραμένουν ισχυρές

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.