Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (13.12.2023)

ΓΔ: Δεν αποκλείεται το έτος να κλείσει με το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1300 μονάδες.

Μυτιληναίος: ∆εν είµαι αισιόδοξος για την Ευρώπη, είµαι αισιόδοξος για την Ελλάδα. Oι
προοπτικές της Ν. Ευρώπης είναι καλύτερες από τη Βόρεια, γιατί ο Βορράς στηρίχθηκε
πολύ στην ενεργοβόρα βιοµηχανία. Σε αυτό το σκηνικό η Ελλάδα, που πέτυχε και τη
ρύθµιση του χρέους µέχρι το 2032, βρίσκεται σε σχετικά καλύτερη κατάσταση. Αν έχουµε
πολιτική σταθερότητα, η κατάσταση θα είναι καλή

ΑΒΑΞ: H εισηγμένη έκλεισε με σημαντικά κέρδη στα 1,674 +4,49% με όγκο συναλλαγών 573k μετοχές και υψηλά στα 1,786…νέες ειδήσεις έρχονται για την κατασκευαστική εταιρεία.

CENER: Η πορεία της μετοχής μας δείχνει ότι το 7 είναι σημείο κλειδί….τώρα για τη μητρική ΒΙΟ είναι πολύ χαμηλά αφού η κεφ/ση της είναι μόνο 100 εκατ. υψηλότερα απο την CENER και δεν αποτιμάται καθόλου η ΕΛΧΑ.

IDEAL: Σήμερα τελειώνει η περίοδος της Δημόσιας Προσφοράς του ομολόγου των 100 εκατ. ευρώ με εύρος απόδοσης στα επίπεδα του 5,5% με 5,9%. Έχει ήδη υπερκαλυφθεί κατά 1,5 φορά. Δείχνοντας ότι η αγορά διψάει για εταιρικά ομόλογα.

ΕΧΑΕ: H εισηγμένη έχει να δώσει αρκετά ενώ μόλις ξέφυγε από τα επίπεδα συσσώρευσης. Στα 5,49 +0,73 και υψηλά στα 6,13. Η Optima Bank ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 6,40 ευρώ και σύσταση «BUY».

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,48% ή 173 µονάδες στις 36.577, ο S&P 500 σηµείωσε άνοδο 0,46% στις 4.643 µονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,70% στις 14.533 µονάδες.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,21% στις 472 µονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σηµείωσε πτώση 0,03% στις 7.542 µονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαµηλότερα µόλις 0,02% στις 16.791 µονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 7.543 µονάδες.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις