Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (13.02.2024)

EUROBANK: Ποια είναι η Muddy Waters που σορτάρει την Fairfax…Το κερδοσκοπικό fund φαίνεται σίγουρο για την επιλογή του…

Muddy Waters Research LLC is an American privately held due diligence based investment firm that conducts investigative research on public companies while also taking investment positions that reflect their research. It has exposed accounting problems and fraud at several companies, primarily in China but also in other countries in Asia, Europe and North America.

It is best known for spotting fraud at Sino-Forest Corp, a Canadian-listed Chinese company whose stock fell 74% before it eventually filed for bankruptcy protection in March 2012.

Σε ανακοίνωσή της η Fairfax υπερασπίστηκε την ποιότητα των λογιστικών της καταστάσεων και τόνισε ότι το management με χαρά θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις αναλυτών στο conference call της Παρασκευής, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 2023.

ΔΕΗ: Τα σχέδια επέκτασης στα Βαλκάνια – Συνάντηση Γ. Στάσση με Geoffrey Pyatt στην Ουάσινγκτον

ΔΕΗ: Περιθώριο ανόδου 90% βλέπει η ΑXIA Research – Στα 22,40 ευρώ η τιμή στόχος

Aegean: Με τιμή-στόχο 20,00 ευρώ και περιθώριο ανόδου 60% ξεκινά κάλυψη η Χρυσοχοϊδης Χρηματιστηριακή

Alpha Bank: Αναµένεται νέα άνοδος στα εισοδήµατα των νοικοκυριών. Παρά το γεγονός ότι το ακαθάριστο διαθέσιµο εισόδηµα των νοικοκυριών ανέκαµψε σε τρέχουσες τιµές την τελευταία τριετία, ο υψηλός πληθωρισµός το 2022 εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης διάβρωσε την αγοραστική δύναµη των καταναλωτών. Ωστόσο το πρώτο εννεάµηνο του
2023 το ακαθάριστο διαθέσιµο εισόδηµα αυξήθηκε µε υψηλότερο ρυθµό σε σύγκριση µε τον πληθωρισµό, αντισταθµίζοντας µέρος των απωλειών.

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες παραµένει η JP Morgan. Mέσο περιθώριο ανόδου 28% έως τον Ιούνιο θα καταγράψουν οι µετοχές των εγχώριων τραπεζών, εκτιµά ο επενδυτικός οίκος.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.