Οι σημειώσεις του “μικρομετόχου” (11.07.2024)

Αttica Bank: Με άνοδο 19,17% έκλεισε η μετοχή της ΑΤΤΙCA BANK στα 14,30 ευρώ. Οι πληροφορίες για τη συμφωνία και τις τιμές της ΑΜΚ έσπρωξαν τη μετοχή υψηλότερα. Περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για τα ποσοστά συμμετοχής των κυρίων μετόχων στην εισηγμένη.

Τρ. Πειραιώς: Χαμόγελα στην Tράπεζα Πειραιώς από την απόδοση της έκδοσης του  «πράσινου» ομολόγου. Οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 4,1 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο της έκδοσης να υποχωρεί στα 4,625% και την τράπεζα να αντλεί 650 εκατ. ευρώ.

Attica Group: Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ολοκλήρωσε την πώληση της εταιρικής συμμετοχής στο Μαρόκο. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν η μεταβίβαση της εταιρικής συμμετοχής ποσοστού 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της Africa Morocco Links (AML) καθώς και η πώληση των πλοίων «Morocco Star» και «Morocco Express 1» (ex «Highspeed 3»). Στα 49 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την πώληση της συμμετοχής στο Μαρόκο.

Ιντρακάτ: Στόχο για κύκλο εργασιών στα 2,5 δισ. ευρώ θέτει η Intrakat το 2026, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Εξάρχου. Ο στόχος για περιθώριο ενοποιημένου μεικτού κέρδους 10% και το περιθώριο EBITDA 7,5%. Η Ιntrakat στοχεύει σε ανεκτέλεστο ύψους 5 έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία, «ώστε ο όμιλος να είναι διασφαλισμένος για εποχές που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το 10% περιθώριο κέρδους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ideal Holdings: Η Piraeus Securities αρχίζει την κάλυψη της IDEAL Holdings με σύσταση
υπεραπόδοσης (οutperform), με τιμή-στόχο τα 8,5 ευρώ και περιθώριο ανόδου που ξεπερνά κατά 40% την τρέχουσα τιμή αγοράς. Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι ο όμιλος της IDEAL προσφέρει μια ελκυστική επενδυτική περίπτωση, με αποδόσεις που ξεπερνούν την αγορά και προέρχονται από ένα επιχειρηματικό μοντέλο που μοιάζει με private equity.

Jumbo: Κατεβάζει τον πήχη για έσοδα και κέρδη – Πιθανή νέα αναθεώρηση

Η εκτίμηση της διοίκησης του ομίλου JUMBO αναφορικά με την αύξηση τζίρου και των κερδών του 2024 τίθεται στο χαμηλό άκρο (8%) της αρχικής εκτίμησης για αύξηση τζίρου και κερδών μεταξύ 8% και 10%, λαμβάνοντας υπόψη:

  • την πορεία των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του έτους (+8%)
  • τις καθυστερήσεις στις παραλαβές των προϊόντων
  • τη μετάθεση του ανοίγματος της Timisoara 2 στη Ρουμανία για τις αρχές του 2025

Στην περίπτωση που οι παρούσες συνθήκες χειροτερεύσουν, κάτι που λογικά αναμένεται, εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα μπορούσε να περιοριστεί στο +4% με την κερδοφορία να κυμαίνεται στα επίπεδα του 2023.

Πωλήσεις πρώτου εξαμήνου 2024

Όσον αφορά την πορεία των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι πωλήσεις του ομίλου εμφανίστηκαν αυξημένες κατά περίπου +8%.

Για τον όμιλο JUMBO, ο Ιούνιος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά συνολικά +9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.