Οι Προκλήσεις του LNG στην «Πράσινη» Ναυτιλία

Οι Προκλήσεις του LNG στην «Πράσινη» Ναυτιλία

Τις ιδιαιτερότητες του LNG στη ναυτιλία διαχρονικά, αλλά και για τις προοπτικές και τις προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά, μίλησε ο Richard Gilmore, Executive Vice President της Maran Gas Maritime, κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικτυακής συνάντησης των μελών του Propeller Club Πειραιά, για το 2021. Τόνισε παράλληλα τον σημαντικό ρόλο που θα παίξουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον οι παράγοντες της τεχνολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

O κ. Φραγκούλης έκοψε τη βασιλόπιτα και έκανε την κλήρωση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων για το φλουρί του 2021. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φραγκούλης, «παρόλο που οι πρωτόγνωρες συνθήκες COVID μας υποχρεώνουν να είμαστε χωριστά, το Propeller Club προσπαθεί να είναι πάντοτε κοντά στα μέλη του, να διατηρεί την επικοινωνία και να τιμά τις παραδόσεις του. Εύχομαι του χρόνου οι συνθήκες αυτές να είναι πια παρελθόν και να μπορούμε να βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί από κοντά, με υγεία».

Πριν από 99 χρόνια

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

«Προπέλα» είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στη Βιρτζίνια.

(Από τη Ναυτεμπορική)