Οι όψιμοι Μακεδονομάχοι ξέμειναν όχι μόνο από επιχειρήματα, αλλά και από το τελευταίο φύλλο συκής!

Tης Κατερίνας Πάντα

Από τη στιγμή που ξεχνάς τόσο γρήγορα αυτά που παραδεχόσουν μέχρι πρόσφατα από δεκαετίας και βάλε, είναι φυσικό να ξεμένεις από επιχειρήματα, να καταφεύγεις σε φανταστικές αντιρρήσεις & τελικά να εκτίθεσαι.

9-1-2018 Μητσοτάκης για Σκοπιανό:
“Η γραμμή της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό. …διεμήνυσε πως για την αξιωματική αντιπολίτευση «οι… κόκκινες γραμμές είναι τρία στα τρία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι οι τρεις σημαντικές πτυχές είναι οι εξής:

  • Πρώτον, σύνθετη ονομασία.
  • Δεύτερον, erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις.
  • Και, τρίτον, αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό.

Ως προς το τελευταίο διευκρίνισε ότι για τη ΝΔ η αποκήρυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσα μέσω διμερούς συμφωνίας…..Παράλληλα ξεκαθάρισε όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων ότι η εθνική γραμμή είναι αυτή που έχει χαραχτεί από το 2008 και το Βουκουρέστι τονίζοντας ότι η κυβέρνηση το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό στο σύνολό του.” https://www.protothema.gr/…/mitsotakis-gia-skopiano-i-gram…/

Ποιά ήταν η Εθνική γραμμή Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι;
https://www.youtube.com/watch?v=wiIs0cahdHw

Τι έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη (τεως ΥΠΕΞ στο Βουκουρέστι το 2008) έως πρόσφατα;
https://youtu.be/K2RQG5jOL9I

Τι έλεγε ο Σημίτης μέσα στο 2018;
«Προϋπόθεση ευημερίας της Ελλάδας είναι η καλή της επικοινωνία με τον βαλκανικό της περίγυρο. Αυτό λέει η Ιστορία. Το εθνικό συμφέρον επομένως, επιτάσσει μια λύση στο εκκρεμές πρόβλημα που βαραίνει τη σχέση μας με την ΠΓΔΜ. Η συγκυρία ανοίγει την πιθανότητα επιτυχίας, εφόσον υπάρξει μια σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, έχοντας ως βάση την ενδιάμεση συμφωνία. Στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε την πολιτική βούληση, την ευθύνη και τον ενσυνείδητο πατριωτισμό».
http://www.avgi.gr/…/kostas-semites-to-ethniko-sympheron-ep…

Ποιά ήταν η θέση του Θεοδωράκη (Ποτάμι) έναντι του ΚΙΝΑΛ & της Γεννηματά για το Μακεδονικό που τελικά έφερε το διαζύγιο;
https://thecaller.gr/…/simfonia-gia-skopiano-zalizi-to-kin…/

Τι λέει ο κ. Ν. Ι. Μέρτζος τέως πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σκληρός δεξιός, τέως μακεδονομάχος, γνώστης του Μακεδονικού & νυν αντικειμενικός κριτής στη δύση της ζωής του;
http://www.kathimerini.gr/…/apoyh-mia-lysh-poy-den-afhnei-p…

  • Η αλήθεια είναι ότι οι όψιμοι Μακεδονομάχοι ξέμειναν όχι μόνο από επιχειρήματα, αλλά και από το τελευταίο φύλλο συκής.
  • Εκτός κι αν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι αν η καυτή πατάτα του Μακεδονικού έπεφτε στα χέρια του Μητσοτάκη ως κυβέρνηση για να λυθεί, θα αρνιόταν όπως τώρα.

Κι ένα αποκαλυπτικό άρθρο από το Protagon παρακαλώ, διότι ως φαίνεται, ξεμένουν και από υποστηρικτές:
https://www.protagon.gr/…/epta-avoles-alitheies-gia-mitsota…