Οι μετοχές των τραπεζών παραμένουν ελκυστικές

Σε υψηλά 6ετίας, με κέρδη 135% στο έτος, σίγουρα έχουν χαρίσει κέρδη. Κι έχουν ακόμα δρόμο.

Η προ εβδομάδων καθαρή διάσπαση των 3,50 ευρώ και η μετέπειτα επιβεβαίωση είχε δώσει αγοραστικό σήμα το οποίο διατηρήθηκε αλώβητο.

Το αγοραστικό σήμα είναι ακόμα εν ισχύ από τις 950 μονάδες.

Και πλέον, ο Δείκτης εισέρχεται σε υπεραγορασμένη ζώνη, με επόμενο επίπεδο τις 1170 μονάδες.

Η κοντινή στήριξη φαίνεται στις 1035, όπου και αφενός θα επιβεβαιωθεί το ισχυρό momentum, αφετέρου θα βγουν σημαντικές αγορές με τα στοπ να έχουν απορροφηθεί ικανοποιητικά.

Ο ΔΤΡ μετράει ήδη 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, έχοντας κλείσει 9 στους τελευταίους 12 μήνες με σημαντικά κέρδη.

Επιμέρους, η ΠΕΙΡ είναι αδιαμφισβήτητη νικήτρια με ..+335% στο εξεταζόμενο διάστημα, πολύ μακριά από τις …φτωχές αποδόσεις των λοιπών (ΕΤΕ +115%, ΕΥΡΩΒ +119%, ΑΛΦΑ +106%.

Στα χρηματοοικονομικά τους έχουν βελτιωθεί εκθετικά, με τα παλιά προβλήματα επάρκειας και ΜΕΑ να έχουν απομακρυνθεί για τα καλά.

Οι αναλυτές σε παγκόσμιο επίπεδο σχολιάζουν με διθυράμβους, δίδοντας και πολύ υψηλότερες τιμές στόχους, ακόμα και μετά από τέτοιο ράλι.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.