Οι κλειστές πόρτες στην ΕΧΑΕ και τα νέα ήθη που εισάγει ο CEO Γιάννος Κοντόπουλος

Πως να δημιουργείς μια κρίση θα μπορούσε να είναι το θέμα της τελευταίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίο της ΕΧΑΕ το οποίο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ομίλου στις 3 Ιουνίου του 2022 έδωσε ρέστα με  τις επικοινωνιακές αστοχίες και  τους κακούς χειρισμούς που έγιναν, στην προσπάθεια να περάσουν οι αυξήσεις στο μισθό του πρόέδρου Γιώργου Χαντζηνικολάου (σ.σ. πρόεδρου και της Τράπεζας Πειραιώς) και επιπλέον/πρόσθετες αμοιβές και μπόνους σε υψηλόβαθμα στελέχη.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ μόνον εμείς το το είδαμε αυτό, ενώ ούτε και για προκατάληψη μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά το background στο ζητούμενο… ΕΧΑΕ.
ΙΔΟΥ λοιπόν και τι γράφτηκε αυτολεξεί στον ΕΚΗΒΟΛΟ@euro2day.gr σήμερα
  • Δείγματα γραφής…απογοητευτικά (για να μην ειπωθεί κάτι βαρύτερο).
“Κλειστή” για τους δημοσιογράφους (δλδ τους διαπιστευμένους συντάκτες) η γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ, με την όποια ενημέρωση προς τον Τύπο να γίνεται μέσω σχετικών Δελτίων/Ανακοινώσεων (προφανώς χωρίς τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων, παρατηρήσεων κ.λ.π)
Πρακτική, που εφαρμόζεται για ΠΡΩΤΗ φορά σε εισηγμένη στο ΧΑΑ εταιρεία- και μάλιστα από τη “μητρική” του ελληνικού Χρηματιστηρίου- κατά παράβαση των κανόνων της πολυδιαφημισμένης “Εταιρικής Διακυβέρνησης” εντείνοντας το πλεόνασμα αδιαφάνειας, αξιοπιστίας που κατατρύχει την εγχώρια επενδυτική κοινότητα.
Το τι προτάθηκε, ψηφίσθηκε, εγκρίθηκε- μεταξύ άλλων- στην γ.σ; η αύξηση των αμοιβών υψηλόβαθμων στελεχών, οι επιπλέον/πρόσθετες αμοιβές και τα μπόνους ακόμη και σε μέλη του δ.σ που διατηρούν παράλληλη διευθυντική θέση σε άλλες εισηγμένες.
Ειδικότερα η γ.σ αποφάσισε διπλασιασμό των αμοιβών, με τον νέο διευθύνοντα αλλά και τον πρόεδρο να λαμβάνουν επιπλέον μπόνους.
Παρεμπιπτόντως σε ρόλο συμβούλου του CEO παραμένει ο πρώην CEO; επιεικώς οξύμωρες καταστάσεις στην-υποτιθέμενη- βιτρίνα της εγχώριας επιχειρηματικότητας, επενδυτικής αγοράς.
ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
  • κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ!!