Οι ευθύνες του δίδυμου Ομπάμα- Κλίντον είναι απερίγραπτες, ειδικά ο πρώτος μας δολοφόνησε!

Ο Ερντογάν δείχνει να “κλειδώνει” τις συμφωνίες με την Ρωσία και πολύ περισσότερες. Οι ΗΠΑ, ας πρόσεχαν που τον κατέστησαν εκπρόσωπο μιας σημαντικής περιφερειακής δύναμης στη περιοχή ΚΑΙ σε βάρος μας.


Οι ευθύνες του δίδυμου Ομπάμα-Κλίντον και του βαθέως κράτους των ΗΠΑ στο θέμα αυτό, μαζί με το Συριακό- ΙΣΙΣ είναι απερίγραπτες.


Ενδυνάμωσαν το φανατικό μουσουλμανικό στοιχείο μαζί και τον Ερντογάν με την “διακριτική χορηγία” των κρατών του κόλπου από την μία και τις ευλογίες του Ιράν από την άλλη, παρά τις μεταξύ τους διαφορές, αφού κατόρθωσαν να καπελώσουν και τη Χεσμπολά. Παράλληλα έκαναν ρυθμιστή τη Ρωσία στο Συριακό. Ούτε κατόρθωσαν να ανατρέψουν τον Ερντογάν δια του πραξικοπήματος το 2016, με τον Πούτιν να τον σώζει.

*** Παρεμπιπτόντως, ο “μειλίχιος-δημοκρατικός” Ομπάμα εκτός των άλλων, ήταν μια καταστροφή για εμάς και σε ότι αφορά την εξωτερική του πολιτική δίπλα μας και σε ότι αφορά την διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε βάρος μας, που μας επέλεξε ως την ιδανική Ιφιγένεια για να κρύψει πίσω της τους ελέφαντες του χρηματοπιστωτικού τομέα και την ανεπάρκεια της ευρωζώνης. Lose-lose situation και χειρότερα ΔΕΝ γίνονταν.

*** Το Ισραήλ τότε είχε μείνει επικίνδυνα μόνο χωρίς να εισακούεται από τα γεράκια του πενταγώνου. Οι ΗΠΑ ξύπνησαν λίγο αργά, αλλά μάλλον ξύπνησαν, με πολλούς δισταγμούς είναι η αλήθεια.

Φυσικά έχουν πάντα τις αιώνια πιστές Ελλάδα-Κύπρο, την Αίγυπτο -μετά την μεθοδευμένη ανατροπή του ισλαμιστή Μόρσι- και προπάντων το Ισραήλ, που δια του Νετανιάχου δείχνει να περνά πλέον στους Αμερικανούς τα δικά του σωστά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή, που τυγχάνει να συμφέρουν και εμάς.

*** Οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά άλλους τρόπους και τις έχουν ήδη στο τραπέζι, αυτές των κυρώσεων, για να φέρουν τον Ερντογάν στα ίσα του και ανατρέποντας τον εκ των έσω.
Αλλωστε με τόσο μεγάλα κράτη, δεν κάνεις πολέμους δια των όπλων. Θα την πληρώσει όμως ο Τουρκικός λαός.

*** Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν να ξεκινήσουν τον νέο γύρο εφαρμογής τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ