Οι ελβετομαλάκες θα κατάσχουν προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων από κάθε πρόσφυγα

Ακολουθώντας την τακτική της Δανίας, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη, η Ελβετία θα κατάσχει προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων από κάθε πρόσφυγα ως «συμμετοχή» στη συντήρησή του.

Σύμφωνα με τον Guardian, όπως αναφέρεται σε δελτίο πληροφοριών που μοιράζουν στους πρόσφυγες οι ελβετικές αρχές: «Αν έχετε αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων είστε υποχρεωμένοι να τα αφήνετε στους υπεύθυνους των κέντρων υποδοχής ως αντάλλαγμα».

Η κρατική αρχή μετανάστευσης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει μόνο σε περίπτωση που ο πρόσφυγας παραμείνει στη χώρα ως αντίτιμο για την παραμονή του.

Σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες τότε μπορεί να  πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω.

Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες, που λαμβάνουν άσυλο και αποκτούν το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργαστούν στην Ελβετία, καλούνται ανεξάρτητα από τους νόμιμους φόρους, να καταβάλλουν και το 10% των αποδοχών τους για 10 χρόνια και μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων.