Οι δύο λεκέδες της Δημοκρατίας

  • Υπήρχαν δύο νόμοι, που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης τους χαρακτηρίζει πολύ εύστοχα ως «λεκέδες της Δημοκρατίας»
ΒΗΜΑτοδότης
Υπήρχαν δύο νόμοι, που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης τους χαρακτηρίζει πολύ εύστοχα ως «λεκέδες της Δημοκρατίας». Ο ένας νόμος ήταν του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη για τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας (που ήταν υπό τις απόλυτες διαταγές των Γερμανών ναζί-κατακτητών) οποίος  προέβλεπε την ευκολία με την οποία οι Ταγματασφαλίτες τραβούσαν τα όπλα τους.
Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι τον κατοχικό αυτό νόμο, που ήταν «λεκές της Δημοκρατίας» (και που η χώρα μας εισέπραττε καταδίκες από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια) ουδείς τον άλλαξε ή τον κατήργησε  και βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην πρώτη του θητεία και τον τροποποίησε σβήνοντας έτσι έναν λεκέ από την Ελληνική Δημοκρατία.
***
Ο δεύτερος νόμος είναι χουντικός και προβλέπει τα των διαδηλώσεων και συναθροίσεων. Και αυτόν  τον νόμο καταργεί ο κ. Χρυσοχοΐδης και τον αλλάζει με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και που θα ζητηθεί  την προσεχή Τετάρτη. Ρυθμίζεται πλέον το δικαίωμα της συνάθροισης και της ελεύθερης διακίνησης. Ηταν ένας χουντικός νόμος που έπρεπε να περάσουν 46 χρόνια για να καταργηθεί.
***