(ΟΑΚ)- Βακάκης: Μόνο για πιθανότητα πυρηνικής έκρηξης σε κατάστημα του δεν μας είχε προειδεάσει!

ΤΙΤC: Μεγάλη η βαβούρα γύρω από την επιστροφή κεφαλαίου 3 ευρώ ανά μετοχή. Η ίδια η βαβούρα δείχνει και την ποιότητα της αγοράς και των εμπλεκόμενων σε αυτήν.  Το βασικό ερώτημα δεν το έθεσε κανείς. Μπορεί ο Τιτάνας να δίνει κάθε χρόνο 3 ευρώ επιστροφή; Τα 3 ευρώ βγήκαν από την κερδοφορία της εταιρίας;

  • Η εταιρία δεν παράγει ετησίως ουτε θετικές χρηματοροές ούτε κερδοφορία 3 ευρώ ανά μετοχή.  Όταν δίνεις πάνω απ’οσα βγάζεις, το μέλλον σου το ξέρεις. Το γιατί τα δίνεις είναι η δεύτερη απορία. Και φυσικά ήρθε η επίσημη θέση της εταιρίας που είναι ότι ίσως δεν δοθούν σε μία χρήση…  Οπότε προς τι η απόφαση τώρα; Δεν θα κάνετε άλλες ΓΣ στις επόμενες χρήσεις;

ΣΙΔΜΑ: Εβγαλε εξαιρετικά αποτελέσματα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω πόσο επαναλαμβανόμενα είναι αυτά. Στο ρεζουμέ της υπόθεσης 1.8 Ευρώ ανά μετοχή κέρδη μετά φόρων και μείωση του δανεισμού κατά 8 εκατομμύρια. Το βασικό μου πάντα ερώτημα είναι μια εταιρία με 25 εκατ. κέρδη μετά φόρων τι έκανε τα χρήματα ?

  • Γιατί η μείωση του δανεισμού της κατά 8 προήλθε από πώληση παγίου στην ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ ύψους 11,5 εκατομμυρίων. Συνεπώς τα 25 σίγουρα δεν έγιναν ούτε μείωση δανεισμού ούτε μερίσματα, ούτε καν αυξήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Απ’οσο καταλαβαίνουμε γίνανε όλα αποθέματα. Η κίνηση ιδιαιτερα μετα την αυξηση των τιμών των υλών το 1ο τρίμηνο του 22 ίσως κρύβει σοβαρές υπεραξίες. Πάντως θα χαιρόμασταν να βλέπαμε και ένα μέρος των κερδών να δοθεί είτε ως μέρισμα είτε να μειώσει τον υψηλό δανεισμό της εταιρίας. Αναμένουμε… 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βγήκαν στα 7,8000 ευρώ  οι γνωστές κατίνες να πούνε ότι και με τα τερατώδη θετικά αποτελεσματα η μετοχή δεν είχε μέλλον. Παιδιά, όταν τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αργά η γρήγορα το χαρτί θα το δείξει.

  • Προφανώς το sell the news στην Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα καθότι δεκάδες άφραγκοι επαγγελματίες ποντάρουν το margin τους στη νέα και μόνη τους ελπίδα να βγούν θετικά και να πουλήσουν βγάζοντας κάτι από τον αέρα που έβαλαν.

Προφανώς και θα υπάρχουν πιέσεις, αλλάα μεταξύ μας ένα χαρτί που ένα χρόνο τώρα κάνει την διαδρομή 7.1 – 8.1 και ξαφνικά παιζει 7.7 – 8.5 δεν έχει αλλάξει σκαλοπάτι; Τέλος πάντων, προσωπική εκτίμηση το 2022 το χαρτί θα δεί διψήφιο νούμερο. 

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Και εδώ ακριβώς το ίδιο σενάριο. 2-2.3 βγήκαν τα αποτελέσματα πηγε 2.1 και τώρα 2.22. Και εδώ μολις γραφτούν οι υπεραξίες του τουρισμού του καλοκαιριού θα δούμε νέες πρωτόγνωρες τιμές για το χαρτί. 

ΕΤΕ: Παίζει όπως σας είχαμε πει το σενάριο του MSCI. Δεν έκατσε τον Φεβρουάριο, θα κάτσει τον Μάιο μάλλον. Όπως και να έχει η διαδρομή γνωστή προς τα 3,8000 ευρώ. 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αδικειται παράφορα σε σχέση με την ιστορία του, την αποδεδειγμένη ανάπτυξη του και τα αποτελέσματα του. Ο κ. Ευάγγελος ίσως πρέπει να πάρει την απόφαση κάποια στιγμή να πάει το χαρτί σε άλλη αγορά. 

ΜΠΕΛΑ: Ο,τι μπορούσε να κάνει ο Βασικός μέτοχος για να θάψει(!!!) το χαρτί το έχει ήδη κάνει. Μόνο για πιθανότητα πυρηνικής έεκρηξης σε κατάστημα του δεν μας έχει προειδεάσει. Συνήθως όταν γίνεται αυτό, το χαρτί αφού ξύσει τον πάτο γυρνάει προς πιο δίκαιες αποτιμήσεις. Από που να αρχίσω; Ταμείο; Ακίνητα; Logistics; Και δεν μιλάω κάν για την κερδοφόρα εμπορική δραστηριότητα. 

ΔΕΗ: Τελικά πολύ συζήτηση για το χαρτί. Θα ανέβει, δεν θα ανέβει, θα σπάσει τα 8,40 και θα γυρίσει στα 10 ή θα πάει να βρει τα 7; Στο μεταξύ ο ΟΤΕ κέρδισε 2 ευρώ από τα χαμηλά του … 

ΕΕΕ, το χαρτί δεν ξέρω γιατί δεν είναι ήδη στα 22. Κέρδη-Μέρισμα-Θεμελιώδη-Δεσπόζουσα θέση στην αγορά-διαχρονικό προϊον. Τι άλλο θέλετε;

Φιλικα

ΟΑΚ