ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας όσων η επιδότηση έληξε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

Δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότηση εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020 προβλέπεται σε σχετική ΚΥΑ, στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς τους

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ισχύουν τα εξής:

– Για όσους ανέργους η επιδότηση έληξε εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα αρχίσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

– Για όσους ανέργους η επιδότηση έληξε εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.