Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Ν.Δ ότι “θάβει” τη βιομηχανία!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Ν.Δ ότι “θάβει” τη βιομηχανία!!

Του Γιώργου Κράλογλου

Ποιος δουλεύει ποιόν σ’ αυτόν τον τόπο; ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή: Κακώς απουσιάζει η βιομηχανία στη διαμόρφωση νέου παραγωγικού μοντέλου στη χώρα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και σε κάνει να ανατριχιάζεις χωρίς να ξέρεις αν ανατρίχιασες από εθνική υπερηφάνεια ή από το δούλεμα… με το θέμα (της ερώτησης) όπως το διατυπώνει στην κορυφή της.

Το αντιγράφουμε: “Απαραίτητη μια εθνική στρατηγική για τη βιομηχανία, συμβατή με τις νέες προκλήσεις που θέτει η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, σε συνέχεια των πολιτικών που υλοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ”.

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ του 2021 ζητάει εθνική στρατηγική για τη βιομηχανία… Αφήνοντας κατά μέρος τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012-2019…

Ερχόμενοι τώρα στα συγκαλά μας… Ας πούμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίνεται. Και γιατί όχι, μιας και το έχει καθυστερήσει.

Καταθέτει λοιπόν στη Βουλή σχέδιο μακροπρόθεσμης βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας, με κίνητρα για επενδύσεις από ιδιώτες (ύψους άνω των 100 δισ. -που και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει το 2017 ότι τις χρειάζεται η Ελλάδα-) για νέα εκβιομηχάνιση της χώρας.

Θα το ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έστω και με υποδείξεις για αλλαγές…

Πριν αρχίσουμε να τσιμπιόμαστε…, ας ρίξουμε μια ματιά και σε κάποια άλλα σημεία της ερώτησης.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ “…διαχρονικά η βιομηχανική ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο δομικό στοιχείο οικονομικής προόδου και ανάπτυξης των σύγχρονων εθνικών οικονομιών. Οι οικονομίες των χωρών στις οποίες η βιομηχανική παραγωγή διατηρεί τον δυναμικό της χαρακτήρα, συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των πιο προηγμένων του κόσμου.”

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (βάζοντας σε δοκιμασία τα νεύρα μας) “…στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούνται στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανική Επανάστασης, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό την δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού παραγωγικού μοντέλου. Με την δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και την ενίσχυση του ρόλου των μεταποιητικών επιχειρήσεων, ειδικά των μικρών και μεσαίων.”

Η παράγραφος αυτή της ερώτησης κλείνει με μικρομεσαίους…, προφανώς γιατί ωραία και καλά τα λένε, ως ΣΥΡΙΖΑ, για τη βιομηχανία, αλλά πώς να το κάνεις, η βιομηχανία έχει μεγάλους… Και με τους μεγάλους οι αριστεροί πρέπει να είναι αντίθετοι…

Άλλο ένα μπράβο, λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ στους μικρομεσαίους../ Άλλο ένα ζήτω μπας και σκεπάσουμε την αλήθεια ότι τους αλλάξαμε τα φώτα… το 2015-2019 (με φόρους να τους ζηλεύει και Σουλτάνος) και μετά αρχίσαμε τις υποκρισίες, με τα συγγνώμη (Τσακαλώτου και Τσίπρα) και τις παραδοχές ότι “…τους αδικήσαμε και ήταν μεγάλο λάθος τους ΣΥΡΙΖΑ”.

Αντιγράφουμε και ένα, εξειδικευμένο, από την ερώτηση -“παγίδα”, για κάθε αφελή, “…συστήσαμε Forum βιομηχανίας το οποίο αποτέλεσε συντονιστικό όργανο για θέματα βιομηχανικής και επιχειρηματικής πολιτικής με στόχο την παραγωγική επανεκκίνηση της μεταποιητικής βιομηχανίας…”.

Να προσθέσω, από την πλευρά μου, (περιέργως το ξέχασε… ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση) ότι για 12 μήνες είχε και υφυπουργείο Βιομηχανίας (όπου ξεκίνησε το Forum) αλλά το διέλυσε. Κανείς δεν έμαθε γιατί…

Να μείνουμε όμως στην επανεκκίνηση της βιομηχανίας και να θυμηθούμε (δεν είναι μακριά) ότι (όπως τα προηγούμενα χρόνια) και επί ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν από τον τόπο 10 βιομηχανικά συγκροτήματα. Συρρικνώθηκαν σε επίπεδο βιοτεχνίας όχι μόνο βιομηχανικοί όμιλοι αλλά και βιομηχανικοί κλάδοι. Και σήμερα η βιοτεχνία καλύπτει το 98,5% της μεταποιητικής παραγωγής της χώρας.

Τι άλλο να πεις. Και τι να προσθέσεις σε αυτά που έγραψαν (Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Α. Γεωργιάδη για “απαξίωση της βιομηχανίας”) εξαιρετικοί σχολιαστές του forum του Capital.gr, s6s6s6 “Τεράστιο λάθος! Να ακούσουμε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την βιομηχανία 2 ημέρες πρίν την ονομαστική τους γιορτή: Την Πρωταπριλιά! Ο πολέμιος κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας που και αυτά που υπέγραψε τα έκανε λόγω του τρίτου μνημονίου που αυτοί έφεραν. Αιδώς Αργείοι!”, geoste76 “Κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που θα κυνηγούσαν όποιον επενδυτή θα έβαζε τα λεφτά του στην Ελλάδα. Αυτοί που σκύλιασαν να κλείσουν το εργοστάσιο χρυσού αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες. Ποιος σας δίνει μωρέ σημασία κακομοίρηδες που θα μιλήσετε για την βιομηχανία”. Filolaos “Εικόνα : Ο δολοφόνος ρωτά αν ζει το θύμα, τον νεκροθάφτη;”

[email protected]