Ο Ρουβίκωνας “διέκοψε” το συνέδριο της ICAP – “Τα είπαν” στους παρεβρισκόμενους τραπεζίτες

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρεθηκαν χθές τραπεζίτες και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο συνέδριο της ICAP με τίτλο Credit Risk Management που διεξαγόταν στο Caravel υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σε μια εκδήλωση σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και με κεντρικό ομιλητή τον CEO της Eurobank Φωκίων Καραβία (μάλιστα η Eurobank ηταν βασικός σπόνσορας του συνεδρίου όπως και η Designia Insurance Brokers που ανήκει και αυτή στον όμιλο της FAIRFAX) τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Mπήκαν σαν κύριοι στην αίθουσα που διεξαγόταν το συνέδριο, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και μετά από μία μικρή λεκτική αντιπαράθεση με τους παρευρισκόμενους, αποχώρησαν, ενώ δημοσίευσαν το βίντεο της ενέργειάς τους μαζί με ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους ,όταν για ακόμη μια φορά οργανώνουν συνέδρια και συμπόσια με τίτλους περί βιωσιμότητας, ανάληψης και αποτίμησης ρίσκου και κάθε άλλης οικονομικής γιρλάντας, ενώ την ίδια ώρα η βάση λυγίζει από την ακρίβεια, πεθαίνει σε ράντζα σε διαδρόμους και φοβάται τι θα φέρει η επόμενη μέρα, ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν. Κατασχέσεις, δημοπρασίες, μεταφορά πλούτου στο κεφάλαιο. Σήμερα μέσω της παρέμβασης μας τους βγάλαμε ξινά τα γέλια και το πιώμα.

Το συνέδριο ICAP Credit Risk Management προβάλλει για 14 συνεχή έτη τις εξελίξεις στο χώρο του πιστωτικού και συνδεδεμένων κινδύνων. Φέτος εγινε ξανά με φυσική παρουσία και άρκετους σπόνσορες.

Οπως τονίζεται στο ΔΤ  της ICAP για το συνέδριο η επιχείρηση και το χρηματοπιστωτικό σύστημα καλούνται να προετοιμαστούν ώστε να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά σε περιβάλλον με νέες δυναμικές στην ταχύτητα, στην αλλαγή και στο ρόλο της τεχνολογίας και των δεδομένων.