Ο Ψωνάρας προσευχήθηκε στον τάφο του Πορθητή και ορκίστηκε νέες κατακτήσεις

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ, μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσευχήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή, του κατακτητή της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα». Μαζί, στην προσευχή, ήταν και ο Μπαχτσελί, ο ηγέτης των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

Σε βίντεο από την προσευχή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων ακούγονται και τα εξής:

Şentop: «Bu okuduğumuz Kuranları fethin babası Fatih Sultan Mehmed Hazretlerinin ruhuna ulaştır. Bugün Ayasofya Kebir camini açtık. Fatih sultan Mehmet hazretlerinin 1453’teki fethinin hatırası, sembolü. Bu büyük gayreti milletimizin yeni fetihlere gitmesi yolunda bir vesile kıl».

Erdoğan: «Amin»

  • Δηλαδή:

Σεντόπ: «Το Κοράνι που διαβάσαμε μετέφερε το στην ψυχή του πατέρα της άλωσης, στην εξοχότητα του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή. Σήμερα εγκαινιάσαμε το τζαμί Αγιασοφία Κεμπίρ. Σύμβολο και ανάμνηση της κατάκτησης του 1453 από την εξοχότητα του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, κάνε την δρόμο για νέες κατακτήσεις του έθνους μας».

Ερντογάν: «Αμήν».


  • Οι άνθρωποι διαλαλούν δημόσια και ηχηρά τους σχεδιασμούς τους.
  • Δεν κοροϊδεύουν, είναι ειλικρινείς και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.
  • Ότι στην Ελλάδα μια «κάστα» φοβικών, φιλογερμανών – φιλότουρκων, λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα, υποστηρίζοντας τη συνθηκολόγηση, είναι δικό μας πρόβλημα.
  • Όχι του Ερντογάν και της αυλής του.