Ο Nord Stream 2 πιθανό να αρχίσει να λειτουργεί άμεσα

Οι ρυθμιστικές Αρχές της Γερμανίας στην ενέργεια ζήτησαν από την εταιρεία του Nord Stream 2 να παρουσιάσει τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις ότι ο αγωγός θα πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις όταν θα μπει σε λειτουργία, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο αγωγός να αρχίσει να λειτουργεί σύντομα, μεταδίδει το Reuters.


«Η Ομοσπονδιακή Αρχή Δικτύων ζήτησε σήμερα από την Nord Stream 2 AG να διαθέσει όλες τις πληροφορίες και εφόσον είναι αναγκαίο τα στοιχεία ότι όλες οι κανονιστικές απαιτήσεις θα καλυφθούν στο πλαίσιο της λειτουργίας του αγωγού», αναφέρει η γερμανική Bundesnetzagentur (BNetzA) σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η BNetzA διευκρίνισε ότι υπέβαλε το αίτημα καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο αγωγός να ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα.

Η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε να γεμίζει με φυσικό αέριο ένα τμήμα του αγωγού προκειμένου να διεξάγει δοκιμές.

Ο αγωγός Nord Stream 2 σχεδιάστηκε από τη Μόσχα ώστε να παρακάμπτει την Ουκρανία για τις εξαγωγές της προς την Ευρώπη και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον που ανησυχεί για τον κίνδυνο η Ευρώπη να βρεθεί να εξαρτάται υπερβολικά από το ρωσικό φυσικό αέριο, σημειώνει το Reuters.