Ο νέος, το μπαμ της πληρότητας και το γιγάντιο ΣΔΙΤ (του Απόστολου Μάνθου)

Ο νέος, το μπαμ της πληρότητας και το γιγάντιο ΣΔΙΤ

Του Απόστολου Μάνθου

  • Η τρίτη γενιά της οικογένειας Στασινόπουλου φαίνεται ότι αρχίζει σταδιακά να κάνει τη διαφορά στη  Viohalco (ΒΙΟ), ενός από τους πλέον εμβληματικούς βιομηχανικούς ομίλους της χώρας με μονάδες παραγωγής σε επτά χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο) και προϊόντα που διανέμονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Στασινόπουλος παρουσιάζεται καθόλα έτοιμος για να διεκδικήσει έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας στις αγορές μεταφοράς ενέργειας, δράττοντας τις νέες ευκαιρίες που επιφυλάσσει η επόμενη τριετία στο τομέα των παραγωγικών και αναπτυξιακών επενδύσεων.  Η μετοχή πάντως της Viohalco αλλά και των άλλων δύο θυγατρικών ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και CENER εμφανίζονται στο ταμπλό να έχουν μια “φρεσκάδα”. Στοιχείο που έχουν αρχίσει να το αναγνωρίζουν αρκετά από τα “στελέχη” της αγοράς.

  • Ο όμιλος με μια κεφαλαιοποίηση κάτω του 1 δισ. ευρώ εντοπίζεται στη διαγραμματική ανάλυση να έχει διασπάσει ανοδικά την καθοδική γραμμή βραχυχρόνιας τάσης “W” και να κατευθύνεται προς το πολύ ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 4 ευρώ. Ανοδική λύση του εν λόγω επιπέδου θα δημιουργήσει αίσθηση στην αγορά σπρώχνοντας την τιμή της μετοχής προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 4,50 ευρώ. Μήπως ήρθε η ώρα ο τεράστιος αυτός βιομηχανικός βραχίονας να ξεφύγει μπροστά αναλαμβάνοντας τη θέση που του αρμόζει στο Ελληνικό Χρηματιστήριο;

πιν

 

To “μπάμ” ετοιμάζεται να κάνει η Lamda Development (ΛΑΜΔΑ) με το… προσεχώς άνοιγμα των καταστημάτων καθώς η πληρότητα στα εμπορικά κέντρα που διαχειρίζεται δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα καθώς παρέμεινε  στο 99%. Μάλιστα όπου παρουσιάστηκε αποχώρηση και κενό κατάστημα αναπληρώθηκε αμέσως από νέο ενοικιαστή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καταστήματος Notos Home στο εμπορικό Golden Hall, όπου μετά την αποχώρησή του το συνολικό εμβαδόν του καταστήματος “έτρεξε” να το μισθώσει η αλυσίδα Public.

  • Όσον αφορά το project του Ελληνικού, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Οδυσσέας Αθανασίου, η προετοιμασία και οι εργασίες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου βρίσκονται σε  εξέλιξη. Διαγραμματικά η μετοχή συλλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών να αποτυπώνει στις τελευταίες συνεδριάσεις candlesticks αναμονής με μεγάλη πάνω και κάτω σκιά, μέσα στο εύρος διακύμανσης των 6 με 6,80 ευρώ.

Ανοδικός σχηματισμός ενός υπερμεγέθους θετικού candlestick με ταυτόχρονη ανοδική διαφυγή πάνω από τα 6,80 ευρώ θα θέσει ως επόμενο στόχο την περιοχή από όπου διέρχεται η μακροπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης “W” στα 7,20 ευρώ. Εδώ ίσως είναι περιττό να αναφέρουμε ότι μια επιτυχής ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής θα αποδεσμεύσει την τιμή της μετοχής για τα 8,50 ευρώ.

πιν

 

Και η εταιρεία REDS (ΚΑΜΠ) διατηρεί στα ύψη την πληρότητα στα καταστήματα που διαθέτει στο  εμπορικό πάρκο Smart Park. Τελευταία προχώρησε  και στην πώληση  του ακινήτου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL συνολικής επιφάνειας 7.974 τετραγωνικών μέτρων στο Βουκουρέστι έναντι 11,4 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα ενισχύσει το ταμείο και  τα νέα επενδυτικά της σχέδια, όπως είναι το Cambas Project των 315 στρεμμάτων.

  • Η εταιρεία αυτή τη στιγμή συναλλάσσεται πέριξ του 1,12 με 1,19 ευρώ, γράφοντας μια κεφαλαιοποίηση των 65 εκατ. ευρώ. Τεχνικά η συσσώρευση αυτή που έχει αποτυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα υποδηλώνει τη διάθεση μαζέματος των όποιων ρευστοποιήσεων προς ενεργοποίηση της επόμενης ανοδικής κυματικής κίνησης, όπως άλλωστε επιβάλει και ο ανοδικός στροφέας του Μαρτίου “D”. Όσο ο στροφέας διατηρείται αναλλοίωτος τόσο θα σπρώχνει την τιμή της μετοχής προς το επίπεδο αντίστασης των 1,47 με 1,50 ευρώ.

 

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στο επιτελείο της Intrakat (INKAT), καθώς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά  ο διαγωνισμός για το γιγάντιο ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ του UltraFast Broadband.

  • Να θυμίσουμε ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει εκτός από την Intrakat και άλλοι οκτώ ενδιαφερόμενοι: ΟΤΕ, Vodafone, Wind, ΔΕΗ, Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ), ΑΒΑΞ, κοινοπραξία Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ EGN Ltd, και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Με το δεδομένο πως κάθε ανάδοχος μπορεί να αναλάβει το μέγιστο τρεις περιοχές, ο διαγωνισμός μπορεί να έχει από τρεις έως και επτά διαφορετικούς αναδόχους, στοιχείο που φέρνει την Intrakat πολύ κοντά στο να αναλάβει ένα σημαντικό για το μέγεθός της κομμάτι του έργου.

  • Τεχνικά η μετοχή εντοπίζεται στο εβδομαδιαίο chart τιμών να πραγματοποιεί από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου μια πλάγια κίνηση ανάμεσα στα 1,10 και τα 1,50 ευρώ με το τελευταίο χρονικό διάστημα να μαζεύει ανοδικές δυνάμεις γύρω από τα 1,30 ευρώ. Η αποτύπωση ενός ισχυρού πατήματος στην εν λόγω περιοχή θα βάλει τις βάσεις για μια βραχυχρόνια κίνηση προς τη ζώνη αντίστασης των 1,45 με 1,50 ευρώ.

πιν

 * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets.

ΠΗΓΗ: capital.gr