Ο Μητσοτάκης, οι σημαίες και οι άριστοι μετανάστες (05/10)

Ισως το πιο ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας όταν μίλησε για τα παιδιά των μεταναστών. Τα οποία, όπως είπε, έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, να μαθαίνουν τα ελληνικά και – όπως σημείωσε – «αν είναι άριστοι, να σηκώνουν και την ελληνική σημαία στις παρελάσεις».

  • Κυριολεκτικά σείστηκε η αίθουσα από τα χειροκροτήματα στην αίθουσα της Ολομέλειας στην Ωρα του Πρωθυπουργού όταν ακούστηκε αυτό.
  • Και εν μέσω χειροκροτημάτων ο Πρωθυπουργός συνέχισε και είπε ότι του αρέσει να παρακολουθεί παρελάσεις και να βλέπει τα παιδιά των μεταναστών να κρατούν τις ελληνικές σημαίες, διατηρώντας την εθνική συνείδηση.

***

Ετσι σε λίγες εβδομάδες στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει ενώπιον της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως θα δούμε σημαιοφόρους άριστους μαθητές και μαθήτριες (είτε έχουν ελληνική καταγωγή είτε όχι) και όχι σημαιοφόρους έπειτα από κλήρωση, που είχε καθιερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ισοπεδώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αριστεία.

***

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην ερώτηση (στην Ωρα του Πρωθυπουργού) του Γιάνη Βαρουφάκη που ρωτούσε εάν θα κλείσει η Μόρια. Στην πραγματικότητα ο κ. Βαρουφάκης χρησιμοποιώντας ακόμη και ποιήματα από την αμερικανική λογοτεχνία και αποφθέγματα από το Αγαλμα της Ελευθερίας ζητούσε ελεύθερη είσοδο και ελεύθερη διακίνηση μεταναστών αγνοώντας, όπως του είπε ο Πρωθυπουργός, βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

***

Για την πρώτη «Ωρα του Πρωθυπουργού» του κ. Μητσοτάκη έχω να παρατηρήσω και τούτα: Πρώτον, υπήρξε γενικό προσκλητήριο γαλάζιων βουλευτών να βρίσκονται στη Βουλή. Ακόμη και οι βουλευτές από την περιφέρεια που συνήθως από την Πέμπτη παίρνουν το αεροπλάνο και πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες ήταν παρόντες. Αντιθέτως σχεδόν άδεια ήταν τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ. Δεύτερον (και ίσως σημαντικότερο): Ο κ. Μητσοτάκης ομιλεί πολύ καλύτερα, είναι πιο μαχητικός, πιο πειστικός, πιο παρεμβατικός όταν ομιλεί εκτός χειρογράφου. Ούτε ένα σαρδάμ. Και δέχθηκε και τα πιο θερμά χειροκροτήματα.