Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης

Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης

ΒΗΜΑτοδότης

Mια απρόσμενη αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης (φωτογραφία) μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Ρωτήθηκε για το πώς είναι η «χημεία» του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι πάρα πολύ καλή. Τον βλέπω συμπαθέστατο και μου αρέσει ότι έχει έναν πολιτικό πολιτισμό. Δεν τον έχουν όλοι στη ΝΔ. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι το κόμμα του» είπε για να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσουμε να διαφωνούμε έντονα, να υπάρχει μια αντιπαράθεση στη βάση αυτού του πολιτικού πολιτισμού».

Για τον κ. Μητσοτάκη μίλησε και η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη Δανάη Στράτου. «Εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Μου φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει καλό και μου φαίνεται συμπαθής» τόνισε. Κατά τα λοιπά, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μία φορά το 2010-2011 που με είχε πάρει τηλέφωνο και ήθελε τη γνώμη μου για τα μνημόνια κ.τ.λ. Ηταν μια καλή συζήτηση, ιδίως για την Ευρώπη. Η δεύτερη ήταν τώρα για το θέμα των αποδήμων» δήλωσε. Το θέμα όμως έχει και συνέχεια…

Αποκαλυπτική, όπως διαπιστώσατε διαβάζοντας το παραπάνω, είναι η αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και για το εγχώριο πολιτικό παιχνίδι. Υποθέτω ότι θα αιφνιδίασε και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός κι αν δεν είδαν τη συνέντευξη Βαρουφάκη. Και το λέω αυτό επειδή γνωρίζω εκ των έσω ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει από τα στελέχη του να μην την… πέφτουν στον Βαρουφάκη, γιατί τον θεωρεί «δυνάμει σύμμαχο». Σε μια επόμενη υποθέτω – οραματιζόμενη από τον κ. Τσίπρα – εκλογική… νίκη.

Δεν ξέρω τι θα πράξει από εδώ και πέρα μετά το άνοιγμα του Βαρουφάκη στον Μητσοτάκη. Δεν ξέρω δηλαδή εάν θα αναθεωρήσει τη στάση του ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Γιάνη. Θα φανεί στην πορεία.