Ο Μητσοτάκης, ο Μπάμπις και η Ελούντα [30/5]

Ο Αντρέϊ Μπάμπις είναι ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, αρχηγός του κόμματος ΑΝΟ (Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών) και θεωρείται από τους πλουσιότερους Τσέχους. Προχθές πήρε μέρος στη τηλεδιάσκεψη της ομάδας των 8 χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού με επιτυχία.

  • Σ΄αυτήν τη διάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε, ανάμεσα στα άλλα, τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα.

***
Οταν η τηλεδιάσκεψη βρισκόταν προς το τέλος της και αφού και οι οκτώ ηγέτες εξήγησαν τον τρόπο για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας τους, ο Αντρέϊ Μπάμπις είπε στον Ελληνα Πρωθυπουργό: «Κυριάκο, εγώ την 1η Αυγούστου θα είμαι στην Ελούντα».

  • Ο Τσέχος πρωθυπουργός έρχεται κάθε χρόνο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ελούντα και δεν πρόκειται, όπως έλεγε, να χάσει τις εφετινές διακοπές του στην Ελλάδα. Αλλωστε η χώρα μας, όπως και η χώρα του, διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση με επιτυχία. Θα είναι ο πρώτος ηγέτης ξένης χώρας που θα κάνει τις διακοπές του στην Κρήτη

***
Για την ιστορία σας αναφέρω ότι και οι οκτώ ανέφεραν πως δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση στις χώρες τους, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.

  • Ωστόσο, όπως είπαν, η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.

Οι οκτώ χώρες που οι ηγέτες τους πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη είναι: Ελλάδα, Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Τσεχία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ.

ΒΗΜΑτοδότης