Ο Μιχάλης Κατρίνης νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ – Οι ανακοινώσεις Ανδρουλάκη

Τον Μιχάλη Κατρίνη πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Κ.Ο. ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για τη θέση της γραμματέως πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γιώργο Αρβανιτίδη για αναπληρωτή γραμματέα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας, έχει σωρευμένες κοινοβουλευτικές εμπειρίες κι έτσι αποτελεί «ασφαλή» λύση για τη θέση. Παράλληλα, ταιριάζει και στο ανανεωτικό αφήγημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ δεύτερη θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Για τις θέσεις του προέδρου και των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, ενώ οι εκπρόσωποι ορίζονται από τον κ. Ανδρουλάκη.

Η νέα ιεραρχία θα κληθεί, αφενός, να αποτελέσει τη «φωνή» της ηγεσίας στο Κοινοβούλιο για όσο διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης μείνει εκτός και, αφετέρου, να διασφαλίσει τη βουλευτική συνοχή, που πέρασε ουκ ολίγες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Λαμβάνει, δε, χαρακτήρα επείγοντος, συμπίπτοντας με την εκκίνηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, το πρώτο κρας τεστ στην Ολομέλεια.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει διαδικασία “αυτοοργάνωσης του Κινήματος” ώστε να γίνει “κόμμα ανοικτό και σύγχρονο, μακριά από πελατειακές σχέσεις”. Ως βασικό σύνθημα εμφάνισε το ίδιο που είχε και στην προεκλογική του καμπάνια: Ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία. Τόνισε μάλιστα ότι “η κοινωνία μας παρακολουθεί διότι κουράστηκε από δύο κόμματα και τις άγονες αντιπαραθέσεις τους”, εννοώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τα κατονομάσει.