Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχεται Αθήνα;

Ο Τσαβούσογλου έρχεται Αθήνα;

ΒΗΜΑτοδότης

  • Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται, όπως με πληροφορούν, τούτες τις μέρες στην Αστυνομία για την ενδεχόμενη επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτογραφία) την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Πληροφορίες που έχω στη διάθεσή μου αναφέρουν ότι οι αρχές ασφαλείας της Αγκυρας έχουν ζητήσει ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα που θα ληφθούν κατά την επικείμενη σύγκληση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, θέτοντας – ως συνήθως – τις προδιαγραφές τους.

  • Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου δεν έχει ακόμη απαντήσει αν θα παραστεί, παρά το γεγονός ότι πήρε τη σχετική πρόσκληση. Ουδείς γνωρίζει τι θα αποφασίσει, εάν θα έρθει ή όχι στην Αθήνα. Σε περίπτωση που θα έρθει τότε θεωρείται βέβαιη η συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Πάντως η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει όλα τα μέτρα. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί προσφάτως στο Λονδίνο, στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  • Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, σε περίπτωση που ο κ. Τσαβούσογλου έρθει στην Αθήνα, για να ακούσει τα διαβήματα όχι μόνον της ελληνικής πλευράς, αλλά και των υπουργών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου για την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη.