Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο μπαίνει στο παιχνίδι bitcoin.docx

 

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο μπαίνει στο παιχνίδι bitcoin 

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με 7,81 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, φαίνεται να έχει δώσει τουλάχιστον σε δύο από τα κεφάλαιά της τη δυνατότητα να επενδύσει σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin.

Τα έγγραφα του ενημερωτικού δελτίου που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τετάρτη δείχνουν ότι η BlackRock Global Allocation Fund Inc. και η BlackRock Funds V έχουν τουλάχιστον το bitcoin . Και οι δύο περιλαμβάνουν την παλαιότερη κρυπτογράφηση στον κόσμο στους καταλόγους παραγώγων προϊόντων που διαγράφονται για χρήση.

Η BlackRock δεν ανέφερε ποια ανταλλαγή εμπορευμάτων θα επιλέξει να εκτελέσει αυτές τις προθεσμιακές αγορές κρυπτογράφησης. Ωστόσο, τα κεφάλαια μπορούν να επενδύσουν μόνο σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin. Η CME είναι το μοναδικό χρηματιστήριο που είναι εγγεγραμμένο στην Commodity Futures Trading Commission (CFTC) που προσφέρει παρόμοια προθεσμιακά προϊόντα αυτή τη στιγμή.

Οι καταχωρήσεις προειδοποιούν ότι οι επενδύσεις σε αυτά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενδέχεται να ενέχουν κινδύνους ρευστότητας λόγω της «σχετικά νέας» αγοράς. Οι κανονιστικές αλλαγές, οι κίνδυνοι μεταβλητότητας και αποτίμησης θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν την τιμή και συνεπώς «να επηρεάσουν αρνητικά ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο».

Οι καταχωρήσεις φαίνεται να σηματοδοτούν την είσοδο του BlackRock στην αγορά bitcoin.

Μέχρι τωρα, ο γίγαντας των επενδύσεων δεν είχε ποτέ το «bitcoin» τόσο πολύ όσο αναφέρθηκε σε καμία από τις κανονιστικές του αρχειοθετήσεις. Αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει: «Ορισμένα Αμοιβαία Κεφάλαια ενδέχεται να συμμετέχουν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με βάση το bitcoin», αναφέρει το έγγραφο του ενημερωτικού δελτίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο CIO της εταιρείας για σταθερό εισόδημα, Rick Rieder, δήλωσε στο CNBC ότι η κρυπτογράφηση μπορεί να ήρθε «εδώ για να μείνει» και θα μπορούσε ακόμη και να αντικαταστήσει το χρυσό σε μεγάλο βαθμό, σημειώνοντας ότι ήταν «πολύ πιο λειτουργικό» από το κίτρινο μέταλλο .

Ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink αναγνώρισε ακόμη και την αυξανόμενη δημοτικότητα του bitcoin, λέγοντας ότι είχε τη δυνατότητα να μετατραπεί σε παγκόσμιο περιουσιακό στοιχείο πέρυσι.

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων δημοσίευσε επίσης πρόσφατα ένα άνοιγμα θέσεων εργασίας για blockchain και στέλεχος κρυπτογράφησης, ζητώντας έναν αντιπρόεδρο του blockchain για το γραφείο της στη Νέα Υόρκη.

Οι υποψήφιοι για τη θέση θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν μοντέλα αποτίμησης για κρυπτονομίσματα, αλλά και να αξιολογούν μοντέλα διακυβέρνησης και άλλες πτυχές της υποκείμενης τεχνολογίας, ανέφερε η δημοσίευση.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ